(Kolumna) Želje, zahteve in možnosti – TOPNEWS.si

(Kolumna) Želje, zahteve in možnosti

(Kolumna) Želje, zahteve in možnosti

Kaj želijo moški?

Splošno znano je, da se moškega večinoma postavlja v “koš” z drugimi moškimi. Izraz “vsi moši so enaki” se vedno pripiše tudi tistemu, za katerega ste mislile “ma on že ni tak”. Kaj je to, kar vas pri moškem vedno znervira”.

Moško bitje je, verjele ali ne, sestavljeno iz krvi in mesa, a kar je najbolj neverjetno, tudi on ima čustva in celo potrebe. Se ne strinjate? Verjemite. Rojeni so kot vsi mi, mamini sinovi, navajeni na toplino in dom. Želijo pozornosti, ljubezen, nasmejan obraz in zadovoljitev potreb. Frojdovski gledano, moški vedno v ženi iščejo model svoje mame. Hočemo ali nočemo si slednje priznati, na koncu je vedno tako.

Zakaj se ženske postavljamo superjornejše v odnosu do moških in mislimo, da vse boljše znamo in hkrati imamo potrebo, da pokažemo svoj intelekt in dominanco? In seveda, da si bo moški našel zatočišče in začutil potrebo po takšni ženski, ki bo plesala okoli njega in prevzela njegove obveznosti, zaradi prepričanja, da je Oni nesposoben. In tako nazadnje dobimo copato, ki ne zna udariti z roko po mizi in ne zna povedati nekaj odločnega.

Moški ima rad stabilno, močno in pametno žensko, lepega izgleda. Mora občutiti ljubezen, varnost, sočutje. Verjemite, da neprestanega godrnjanja, nihče ne bo dolgo prenešal. Slednje odvrača moškega od vas, ustvarja distanco in poraja strah pred tem, da bi vam karkoli povedal, saj vas to lahko razbesni in povzroči jezo.

Zato ženske, pamet v glavo in če ste našle vsaj približek vašemu “princu” iz mladosti negujte in ne godrnjajte po neumnosti ali iz trenutnega osebnega nezadovoljstva.

 

IMG_7251

Kaj želijo ženske?

Ne, nikakor to ni drag avto, nakit in prehrana v najdražjih restavracijah. Morda, pri nekaterih ženskah, ki so od malega naučene gledati vse skozi denar, vendar jaz govorim o večini žensk in ženskah iz moje okolice..

Ženske so očutljiva bitja. Imajo to napako, da jim v različnih življenskih obdobjih divjajo hormoni in so zaradi tega spremenljivega razpoloženja. V nekem trenutku je ženska lahko najbolj razpoložena, a se že v drugem trenutku lahko razjoče. Ni zelo težko razumeti ženske. Potrebna jim je le polna pozornost, da bi se počutile pomembne v življenju moškega. Potrebujejo močnega in prepričljivega moškega, ki ima iniciativo in ki zna pokazati, da vas ima rad in da si vas želi. Strast je ključni faktor tako pri ženskah kot moških. Ženski, ki se počuti nezadovoljno, je treba pokazati, da ima podporo moškega in da je to zaradi česa je nezadovoljna le fikcija.

Ženske se skozi življenje sprašujejo glede vsega. Izgleda, izbire moškega, izbire poklica, šole za otroke in podobno. Kadar so jezne jih večina poseže po drastičnih ukrepih – menjava frizure, manikura, pedikura, menjava partnerja ipd. Je to zares potrebno? Je zares potrebno takoj razmišljati o ločitvi in odhodu? Seveda, da ne. Prešlo bo tudi to nezadovoljstvo in partner vas bo ponovno navdušil z nečim enostavnim in oprostile mu boste, saj ga imate rade.

Pokažite ljubezen, ne skrivajte čustev. Če ste prepričane, da je pravi, mu pokažite, koliko vam pomeni. Le moški, ki ne zna ceniti vaše ljubezni in odrekanja, ni vreden vaše prisotnosti v njegovem življenju.

Mina Manojlović

COMMENTS

Wordpress (0)