“Mrtva tekma”- Donald Trump in Kamala Harris sta v zadnji nacionalni anketi NBC News na mrtvi točki – TOPNEWS.si

“Mrtva tekma”- Donald Trump in Kamala Harris sta v zadnji nacionalni anketi NBC News na mrtvi točki

“Mrtva tekma”- Donald Trump in Kamala Harris sta v zadnji nacionalni anketi NBC News na mrtvi točki

Nekdanji predsednik Donald Trump in podpredsednica Kamala Harris sta v zadnji nacionalni anketi NBC News na mrtvi točki , pri čemer Trumpa podpirajo republikanci, ki so se vrnili domov, da bi ga podprli po burni razpravi prejšnjega meseca in kasnejšem primanjkljaju volitev, pa tudi zaradi ugodne ocene volivcev Trumpovega predsedniškega mandata.

To so med ugotovitvami nove raziskave, objavljene tri tedne pred dnevom volitev, ki prav tako kaže, da je Harrisova priljubljenost upadla v primerjavi s pred mesecem dni, potem ko je dobila velik poletni zagon; velika razlika med spoloma med podporo Harrisu in Trumpu; in volivci, ki na splav gledajo kot na glavno motivacijsko vprašanje, ki se odpravlja na volitve leta 2024.

“Ko se je poletje prevesilo v jesen, so se vsi znaki zagona za Kamalo Harris ustavili,” je dejal demokratski anketar Jeff Horwitt, ki je to raziskavo izvedel z republikanskim anketarjem Billom McInturffom. “Dirka je mrtva.”

Kljub temu pa je raziskava poudarila negotovost glede volitev (z 10 % volivcev, ki pravijo, da bi si morda premislili, in kos nezahtevanih volivcev, ki so še vedno na ograji), doslej najvišji delež volivcev pa verjame, da bodo te predsedniške volitve “veliko razliko” v njunih življenjih in ključne izzive tako za Harrisa kot Trumpa. Tudi glasovanje tretjih strank bi lahko imelo vlogo – Trump dobi majhen zagon, ko so kandidati tretjih strank vključeni v volilni test, na prednost 1 točke.

In na natančno uravnoteženih volitvah so lahko že majhne spremembe volilne udeležbe med različnimi skupinami razlika med zmago in porazom za katero koli stranko.

“Izziv za Kamalo Harris: Ali lahko izpolni trenutek in zapolni praznine, ki jih imajo volivci o njej?” je vprašal Horwitt, demokratski anketar.

“Izziv za Donalda Trumpa: ali lahko trdi, da kaos in osebno vedenje, ki sta toliko motila njegov prvi mandat, ne bosta ovirala vodenja in predstavljanja Amerike?” je dodal. “Naslednji mesec bo pokazal, ali bodo kandidati kos tem izzivom,” je dejal Horwitt.

V novi anketi – ki je bila izvedena od 4. do 8. oktobra – Harrisa v medsebojnem dvoboju podpira 48 % registriranih volivcev, medtem ko Trump dobi enakih 48 %. Drugi 4 % pravi, da so neodločeni ali da ne bi glasovali za nobeno možnost, ko bi morali izbirati med tema dvema kandidatoma večjih strank.

COMMENTS

Wordpress (0)