(V ŽIVO) Metanje podkve iz Svete Trojice vasi, ki se nahaja jugovzhodno od Doba pri Domžalah – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Metanje podkve iz Svete Trojice vasi, ki se nahaja jugovzhodno od Doba pri Domžalah

(V ŽIVO) Metanje podkve iz Svete Trojice vasi, ki se nahaja jugovzhodno od Doba pri Domžalah

Morda niste vedeli, da je podkev tudi športni rekvizit, s katerimi se igra stara kmečka igra. Gre za kovinske podkve in palico, na katero skušajo igralci vreči podkev oz. se ji čim bolj približati.

Podkev je  sicer eden od najbolj znanih simbolov sreče, ki simbolizira sožitje človeka in konja, simbolizira pa srečo skoraj po vsem svetu. Iz konjskega obuvala pa se je razvil tudi šport – metanje podkev, ki se je v zadnjem obdobju pojavil kot družabna igra. Ker ima igra nek poseben čar, pridobiva čedalje več privržencev, ki se z njim ukvarjajo bolj resno oziroma na tekmovalni ravni.

Obstajajo zelo natančna pravila pri metanju podkev. Metanje podkev je namreč  star šport, ki se je v zadnjem času pojavil kot družabna igra. Na kratko vam bomo predstavili pravila, kot jih določa NHPA (The National Horseshoe Pitcher’s Association). Če želite igrati po mednarodnih pravilih (natančna navodila so na strani www.horseshoepitching.com) in pa domača različica, ki je doma na kamniškem področju. Edino pravilo poleg zabave je varnost, zato pazite, da s podkvijo ne poškodujete opazovalcev ali soigralcev.

Na območju okoli Domžal in Kamnika  že več   poteka liga v metanju podkev, ki je razdeljena na spomladanski in jesenski del, vmes pa potekajo tudi posamezni turnirji za posameznike in pa tudi dvojice, kamor so vabljeni vsi, ki se ljubiteljsko ukvarjajo s tem športom. Tudi ta vikendi  je v znamenju  turnirjev v metanju podkev, tokrat pri Sveti Trojici pri Dobu.

Tekmovanje v metanju podkve, ki danes poteka v vasi Sveta Trojica, ki se nahaja jugovzhodno od Doba pri Domžalah, bomo po 15. uri prenašali v živo a Topnews.si in Youtube kanalu Toptv.si.

 

COMMENTS

Wordpress (0)