(VIDEO) Politika na dopustu: Dvoboj – Luka Mesec proti Aleksandru Reberšku – v cepljenju drv – TOPNEWS.si

(VIDEO) Politika na dopustu: Dvoboj – Luka Mesec proti Aleksandru Reberšku – v cepljenju drv

(VIDEO) Politika na dopustu: Dvoboj – Luka Mesec proti Aleksandru Reberšku – v cepljenju drv

Po poslancih so tudi ministri in vlada začeli tritedenski poletni premor. Nekateri so dopust že izkoristili, drugi se odpravljajo, del vlade pa je te dni tudi na Olimpijskih igrah v Parizu.

“Jaz mislim , da ta ponos, ki ga vsi čutimo bo sigurno na koncu tudi nagrajen z medaljami. Ampak najbolj pomembno je to, da Slovenci že danes puščamo tukaj pečat v  Parizu. Tudi Slovenska hiša, ki nas na nek način predstavlja celemu svetu, je nekaj na kar smo lahko ponosni,” je vtise iz Pariza strnil  Robert Golob., ki se je tokrat sestal z predsedniškim parom Emmanuelom  Macronom in njegova žena Brigitte Macron, brez partnerice Tine Gaber.

 

Predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar je nastopila na okrogli mizi z naslovom Enakost spolov v športu, ki jo je Olimpijski komite Slovenije organiziral v sklopu poletnih olimpijskih iger v Slovenski hiši v Parizu. Na dogodku so poleg predsednice sodelovali še Annamarie Phelps, članica Evropskega olimpijskega komiteja, Gustavo Merino, direktor za socialne politike pri UNESCO in princ Feisal, predsednik jordanskega olimpijskega komiteja in član MOK.

 

Luka Mesec, ki ima pred odpustom še nekaj obveznosti v pisarni , pa se je že preizkušal v sekanju drv, ko je preživel dan s študentsko delovno brigado.
“Danes sem se udeležil študentske delovne brigade, ki jo že 25 poletij organizira Študentska organizacija v Mariboru. Vsakič izberejo ogrožen ali z naravnimi nesrečami – žal je teh zaradi podnebnih sprememb vedno več – prizadet kraj v Sloveniji. Letos so se odločili za Ljubno ob Savinji, ki je lani utrpelo hudo škodo med poplavami. In, glej ga zlomka, med njihovim taborom se je zaradi hudega neurja zopet v bližini utrgal plaz, ki ga študentski prostovoljci pomagajo odkopavati.
Sam sem jim danes pomagal pri odkopavanju s plazom zasutega izvira pitne vode in pa sekanju drv, s katerimi se bodo čez zimo greli lokalni prebivalci.
Spoštovanje vsem prostovoljcem, naj ta 25 stara tradicija živi še dolgo! 🪓⛏️🧑‍🌾👷‍♂️”

 

 

Glede na videno bi se Luka Mesec lahko mirno  spopadel v dvoboju cepljenja drv z poslancem NSi Aleksandrom Reberškom, ki je že januarja letos, v kampanji “drv ne damo,” pokazal svoje sposobnosti.

COMMENTS

Wordpress (0)