En mrtev in več deset ranjenih, ko je tovornjak trčil v avtobusno postajo v Izraelu – TOPNEWS.si

En mrtev in več deset ranjenih, ko je tovornjak trčil v avtobusno postajo v Izraelu

En mrtev in več deset ranjenih, ko je tovornjak trčil v avtobusno postajo v Izraelu

Moški je umrl, najmanj 30 pa jih je bilo ranjenih, ko je tovornjak trčil v avtobusno postajo blizu izraelske vojaške baze severno od Tel Aviva, kar oblasti preiskujejo kot domnevni teroristični napad.

“Tovornjak je zadel na desetine ljudi, ki so se izkrcali na avtobusni postaji. Osem ranjenih je ostalo ujetih pod tovornjakom, drugi pa so ležali in hodili blizu njega,” je povedal zdravnik izraelske nujne službe Magen David Adom (MDA).

Številni poškodovani naj bi bili upokojenci na dnevnem izletu v bližnji muzej. Voznika tovornjaka, po imenu Rami Natur, arabskega Izraelca iz mesta Qalansawe v osrednjem Izraelu, je na kraju dogodka ustrelil civilist.

Yechiel Ben Moshe je za spletno stran Ynet povedal: “Bili smo skupina upokojencev, ki smo šli v Glilot obiskat muzej in poslušati predavanje.”

“Avtobus je parkiral in ljudje so izstopili. Od zadaj je prišel tovornjak in slišal sem velik hrup iz tovornjaka.

»Zapeljalo je proti nam, da bi nas povozilo. “Okoli mene so bili vsi poškodovani in okrvavljeni, drugi pa v šoku. Sprva je bilo videti kot nesreča, nato pa so na terorista odjeknili streli.”

Skrajnodesničarski minister za nacionalno varnost Itamar Ben-Gvir, ki je pristojen za policijo, je pozval k izgonu družine osumljenega napadalca iz Izraela.

Izrael se že bori s svojimi sovražniki na več frontah v Gazi in Libanonu. Toda ta napad odpira drugo vprašanje: kako svoje ljudi obvarovati pred napadalci, ki so že v Izraelu in uporabljajo vozila kot orožje.

COMMENTS

Wordpress (0)