(VIDEO) Robert Golob o poti po kateri “gredo na nek način po drugi mandat” – TOPNEWS.si

(VIDEO) Robert Golob o poti po kateri “gredo na nek način po drugi mandat”

(VIDEO) Robert Golob o poti po kateri “gredo na nek način po drugi mandat”

Svet Gibanja Svoboda se je pred četrtkovim koalicijskim vrhom danes seznanil z usmeritvami in cilji vlade, predvsem pa stranke do konca mandata, je pred sejo sveta dejal njen predsednik in premier Robert Golob. Po njegovih besedah bo s sprejetjem proračuna povsem jasna pot v naslednjih mesecih, pa tudi “s čim gremo na nek način po drugi mandat”.

Najpomembneje je po besedah Goloba, da imajo jasne prednostne naloge. Moral jih bo zasledovati tudi proračun za prihodnji dve leti, ki bo sprejet na vladi v naslednjih tednih, je dejal. “Nam je popolnoma jasno, da so nam ljudje zaupali, ker želijo spremembe in te spremembe bomo tudi izpeljali,” je zatrdil Golob.

Dodal, da je »nosilka nekaterih in za usklajevanje najbolj zahtevnih reform prav Svoboda. Med njimi so zdravstvena, reforma plačnega sistema v javnem sektorju in davčna reforma.«

Koaliciji bodo na vrhu predstavili usmeritve in cilje stranke ter vlade. “Pokazali bomo, kaj je bilo izpeljano do danes, predvsem pa, kateri so tisti projekti, katere so tiste zakonodajne spremembe in katere so reforme, ki jih bomo do konca mandata tudi zaključili,” je dejal premier.

Nosilka nekaterih in za usklajevanje najbolj zahtevnih reform, je sicer prav Svoboda. Med njimi so zdravstvena, reforma plačnega sistema v javnem sektorju in davčna reforma.

»Ugotovili smo, da je ta kondicija dobra. Predvsem smo ponosni, da stranka dobro dela na vseh področjih – od vlade in državnega zbora do dela na terenu, to je v lokalnem okolju.« Predsednica Sveta Gibanja Svoboda mag. Nataša Avšič Bogovič.

Veliko pozornosti so namenili tudi jutrišnjemu koalicijskemu vrhu. Pretresli smo delo na polovici mandata in ugotovili, da smo veliko že postorili, največji izziv pa so seveda predstavljale lanskoletne avgustovske poplave. Zaradi tega so morala ministrstva prilagoditi svoje načrte in finančne plane, vendar kljub vsemu spremembe, ki smo jih obljubili ljudem, ostajajo naše prioritete. To pa so zdravstvo, plače v javnem sektorju in skrb za splošno blaginjo ljudi.

»Gospodarstvo je v dobri kondiciji, inflacija je padla pod odstotek, zaposlenost je rekordna. Poskrbeli smo za najbolj ranljive ljudi, kot so npr. upokojenci in mladi. Prioritete stranke ostajajo: zdravstvo, prenova plačnega in davčnega sistema, energetika.« Podpredsednik stranke Klemen Boštjančič.

COMMENTS

Wordpress (0)