“Ni zastonj kosila” – Skrivnostno kosilo v Podafarožu premiera Roberta Goloba, Viktorja Knavsa, očeta Melanie Trump in podjetnika Iva Boscarola – TOPNEWS.si

“Ni zastonj kosila” – Skrivnostno kosilo v Podafarožu premiera Roberta Goloba, Viktorja Knavsa, očeta Melanie Trump in podjetnika Iva Boscarola

“Ni zastonj kosila” – Skrivnostno kosilo v Podafarožu premiera Roberta Goloba, Viktorja Knavsa, očeta Melanie Trump in podjetnika Iva Boscarola

Nobeno kosilo ni zastonj. To staro frazo je v 70. letih prejšnjega stoletja populariziral ekonomist Milton Friedman, da bi opisal zakonitosti svobodnega trga, kjer moraš za to, kar dobiš, nekaj dati. Če dobiš neko dobrino ali storitev tako rekoč zastonj, to pomeni, da je ceno plačal nekdo drugi.  To še posebja velja za novinarstvo, zato je pokojni Danilo0 Slivnik novinarjem strogo  prepovedoval celo, da vzamejo sendviče.

Kdo je plačal nedeljsko kosilo  v gostilni Podfarovž, sredi Vipave, kjer so se dobili Ivo Boscarol, slavni podjetnik, tudi solastnik gostilne, premier Golob in Viktor Knavs, oče Melanie Trump, sicer ne vemo, verjetno je šlo v stilu “kuča časti,” če drži , da je solastnik gostilne tudi podjetnik Ivo Boscarol.

Prav tako ni jasna  kaj bi lahko omenjena družba “razdrla”, razen v kontekstu premikov in okopov v ZDA, kjer je Donald Trump postal realna opcija, da prevzame še drugi predsedniški mandat.

 

Čeprav je premier Robert Golob stavil n demokrate in Joa Bidna pa glede na novo situacijo, ko je Biden odstopil potrebno obnoviti vezi  z štabom Donalda Trumpa, ki je koncu koncev slovenski zet in oče nekdanje in morda tudi bodoče prve dame Melanie Kanus.  Melani, ki je po atentatu na Trumpa zopet v ospredju, še posebej po konvenciji  republikancev.

 

Vendar naši “obveščevalni viri” zagotavljajo, da je vpliv Viktorja Kanusa pri Donaldu Trumpu precej omejena beri zanemarljiva pri odpiranju vrat v primeru zmage Donalda Trumpa na katerega stavi predvsem Janez Janša in SDS.

 

COMMENTS

Wordpress (0)