Terorizem v Londonu: Policija opozorila premierko Mayevo, vendar jim ni verjela! – TOPNEWS.si

Terorizem v Londonu: Policija opozorila premierko Mayevo, vendar jim ni verjela!

Terorizem v Londonu: Policija opozorila premierko Mayevo, vendar jim ni verjela!

Vodja britanskih laburistov Jeremy Corbyn je v svojem govoru v Carlislu obtožil premierko Thereso May, da poskuša prihraniti na javni varnosti. Corbyn je dejal, da Mayeva poskuša “na poceni način” zaščititi javnost, namreč odpustila je 20 000 policistov. Poudaril je, da mora policija “dobiti vse potrebne resurse”.

“Policiji je potrebno dati popolna pooblastila”

Prav tako je dejal, da je cilj teroristov ogroziti demokracijo in da zaradi tega predčasne parlamentarne volitve ne smejo biti prestavljene. Zatem je obljubil, da bo sprejel vse kar je potrebno, da bi zaščitil britansko nacijo.

“To vključuje dovoljenje uporabe popolnih pooblastil policiji, ki uporablja potrebno silo, da nas varuje in rešuje življenja, kot so to storili sinoči in maja v Westminstru”, je dejal Corbyn.

“Opozorili so jo, vendar jih je obtožila, da dvigajo alarm brez razloga”

“Policija je opozorila Thereso May na možne napade, vendar jih je obtožila, da dvigajo alarm brez razloga”, je dodal Corbyn.

Policija je bila prejšnji mesec razporejena na najbolj priljubljene točke v mestu, vendar so že takrat opozorili, da zaradi rezov proračuna nimajo zadostno število ljudi in resursov za boj proti terorizmu.

“Zla ideologija islamističnega ekstremizma se širi zahvaljujoč internetu”

May je v nedeljo zjutraj v svojem govoru dejala, da je za boj proti terorizmu potrebna regulacija interneta in “manjša toleranca” do islamističnega ekstremizma.

Premierka je opozorila, da se je Velika Britanija soočila z “novim trendom terorističnih napadov, katere povezuje zla ideologija islamističnega ekstremizma”.

“Ne moremo dati prostora omenjeni ideologiji, da bi se širila, vendar prav to počne internet in velika podjetja, ki prodajajo internetske usluge”.

Seveda so izjave laburistov in konservativcev v Veliki Britaniji obarvane predvolilno. Problem predstavlja dejstvo, da se premierka Mayeva smeši s svojimi izjavami in vidi krivca za teroristične napade samo v regulaciji interneta in ne v zmanjšanju policijskega proračuna in števila policijskih kadrov, ki se bori proti terorizmu.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    Nata 7 let

    Saj to je pa že kar nalezljiva bolezen. Preveč se ti politiki pasejo skupaj po kongresih sestankih. . . . . hotelih. . . .. pa so se nalezli eden od drugega.