“Lex neposlušni poslanci” -Janša odgovarja Logarju, ki meni, da spremembe statuta SDS niso v skladu z 82. členom ustave – TOPNEWS.si

“Lex neposlušni poslanci” -Janša odgovarja Logarju, ki meni, da spremembe statuta SDS niso v skladu z 82. členom ustave

“Lex neposlušni poslanci” -Janša odgovarja Logarju, ki meni, da spremembe statuta SDS niso v skladu z 82. členom ustave

Poslanec SDS Anže Logar je za Delo povedal, da če bodo v stranki poslancem dali v podpis novo zavezo o lojalnosti, je ne bo podpisal, saj da temeljnih vrednot ne spreminja, zato ne more ravnati drugače kot prvič. Svet stranke je konec tedna namreč spremenil statut stranke, konkretno 21. člen, ki določa “lojalno delovanje” poslancev in državnih svetnikov SDS, velja pa tudi za evropske poslance stranke, pa tudi za občinske funkcionarje. Če funkcionar predmetne zaveze ne podpiše, se ga lahko iz člana prekategorizira v podpornika.

»Ta sprememba je, če smo iskreni, nenavadna. Trideset let ali več so poslanci in drugi funkcionarji delovali brez tega, nenadoma pa je to novi pogoj za delovanje voljenih predstavnikov v stranki,« je spremembe statuta za Delo komentiral Anže Logar. Dodal je še, da spremembe statuta SDS niso v skladu z 82. členom ustave.

“Vsebinsko se s spremembo statuta ni nič spremenilo, le operacionalizacija že 30 let veljavnega pravila je dodana. To pravilo (delovati do konca mandata v okviru stranke, na listi katere si bil izvoljen) pa je Anže Logar doslej lastnoročno podpisal pred vsako svojo kandidaturo. Kakih 8x. Pa se mu to ni zdelo v nasprotju z ustavo. Ki tudi velja že 33 let,” Logarju odgovarja Janša.

 

COMMENTS

Wordpress (0)