(VIDEO) Ekskluzivno: Poglejte posnetek, kako so Ruparjevi v petek “osvobajali” nacionalko, kjer so “zasedli” avlo radia – “Zdaj smo v prostorih Radia Slovenija…Tam na oni strani, na RTV-ju, so nas dobesedno zbrcali ven” – TOPNEWS.si

(VIDEO) Ekskluzivno: Poglejte posnetek, kako so Ruparjevi v petek “osvobajali” nacionalko, kjer so “zasedli” avlo radia – “Zdaj smo v prostorih Radia Slovenija…Tam na oni strani, na RTV-ju, so nas dobesedno zbrcali ven”

(VIDEO) Ekskluzivno: Poglejte posnetek, kako so Ruparjevi v petek “osvobajali” nacionalko, kjer so “zasedli” avlo radia  – “Zdaj smo v prostorih Radia Slovenija…Tam na oni strani, na RTV-ju, so nas dobesedno zbrcali ven”

Ljudska iniciativa Glas upokojencev in Inštitut 1. oktober sta  v petek v središču Ljubljane pripravila 12. protestni shod.  Protestniki so se še pred uradnim delom na Trgu republike tudi tokrat ustavili pred Radiotelevizijo Slovenija, kjer jih je nekaj, med njimi predsednik Inštituta 1. oktober Pavel Rupar, celo vstopilo v avlo radijske hiše, kjer je posnel tudi  video nagovor, ki ga ga je objavil na Facebooku.

“Zdaj smo v prostorih Radia Slovenija, radia, ki ga tudi vi plačujete vsi dajete denar. Do direktorja ne moremo, ker ga ni na šiht, namestnika direktorja ni v službi. Tam na oni strani na RTV-ju so nas dobesedno zbrcali ven. Ljudje prenehajmo plačevat to bedarijo, nehajmo plačevati RTV, to je vaš denar in ga ni zakona, ki bi vašo pokojnino pa vaš denar vzeli. Ga ni. Mi se bomo borili tudi , da upokojenci, da se losate, da ste rešen. Ni to zadnjič, še pridemo. In verjemite mi, spremljate nas danes po NovaTV, pa po drugih medijih. ker gremo od tukaj potem naprej na Trg republike…”

 

Na Trgu republike pa so med drugim znova izrazili nezadovoljstvo z vlado, ki se po njihovem mnenju neustrezno sooča denimo z zahtevami stavkajočih zdravnikov in zaposlenih na upravnih enotah. Navzoče so pozvali, naj na referendumu o pravici do pomoči pri prostovoljnem končanju življenja glasujejo proti.  “Življenje je nedotakljivo,” je dejala zdravnica in nekdanja poslanka SDS Majda Zbačnik. “Če bi ustrezno uredili paliativno medicino in oskrbo, zdravstvo, socialo in dolgotrajno oskrbo, potem evtanazije ne potrebujemo,” je prepričana.

Rupar pa je zagotovil, da se bodo še naprej borili za pravice upokojencev. Tako denimo zahtevajo popravo krivic zaradi različnih odmernih odstotkov pri izračunu pokojninske osnove in stoodstotni dvig letnega dodatka za upokojence. Tomašič jim je tudi tokrat obljubila, da bo v primeru izvolitve za evropsko poslanko podprla prizadevanja za blaginjo upokojencev. Protestniki so naslednji shod napovedali za september.

COMMENTS

Wordpress (0)