(V ŽIVO) Člani in simpatizerji Gibanja Svoboda danes na prvem festivalu Svobode ob Zbiljskem jezeru – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Člani in simpatizerji Gibanja Svoboda danes na prvem festivalu Svobode ob Zbiljskem jezeru

(V ŽIVO) Člani in simpatizerji Gibanja Svoboda danes na prvem festivalu Svobode ob Zbiljskem jezeru

Člani in simpatizerji Gibanja Svoboda se bodo danes zbrali na prvem festivalu Svobode ob Zbiljskem jezeru, na katerem bodo po pričakovanjih oči uprte predvsem v javno predstavitev kandidatov stranke na evropskih volitvah. Tako bi lahko danes postalo jasno tudi, komu bodo zaupali prvo mesto na listi.

V največji vladni stranki želijo sicer na festivalu, za katerega se nadejajo, da bo postal vsakoletni tradicionalni dogodek stranke, na “sproščen, zabaven, duhovit in družaben način” predstaviti dosedanje delo stranke in njene cilje v prihodnosti, je pred današnjim dogodkom za STA povedal poslovni direktor stranke Peter Majerle. Med nalogami, ki jih čakajo, je med drugim naštel prihajajoče junijske evropske volitve, morebitne posvetovalne referendume in prihodnje delo vlade Roberta Goloba.

Danes pa je pričakovati tudi predstavitev nekaterih kandidatov, ki bodo na evropskih volitvah nastopili na listi Gibanja Svoboda. V stranki sicer imen uradno še ne razkrivajo, po besedah Majerleta pa so jih izbrali “skrbno, pogovorov je bilo veliko, kajti priprave na evropske volitve potekajo že od konca lanskega leta”.

Jasno je sicer že, da bo med kandidati aktualna evropska poslanka Irena Joveva, medtem ko je evropski poslanec Klemen Grošelj ta teden soglasje h kandidaturi umaknil. Po neuradnih informacijah pa so med kandidati še direktor postojnske porodnišnice Aleksander Merlo, predsednik strankinega podmladka Matej Grah, poslanca Tamara Vonta in Uroš Brežan ter državna sekretarka za odnose z DZ v kabinetu predsednika vlade Maša Kociper.

Ali bi polno postavo deveterice, ki jo bodo poslali v boj za mesta v Evropskem parlamentu, lahko razkrili danes, je tako še pod vprašajem. V stranki naj bi v zadnjih dneh opravili še dodatne pogovore s potencialnimi kandidati, a pri tem dobili več košaric. H kandidaturi so že prej nagovarjali predsednico DZ Urško Klakočar Zupančič, a je ta že večkrat zatrdila, da je na listi ne bo. Prav tako naj bi v Svobodi snubili nekdanjo podpredsednico stranke Marto Kos, ki je ponudbo zavrnila, ob tem pa za Televizijo Slovenija potrdila, da so ji v stranki v zameno za kandidaturo ponujali položaj evropske komisarke. To mesto pa naj bi se zdaj obetalo nekdanjemu predsedniku računskega sodišča Tomažu Veselu, so poročali mediji.

Festival Svobode, na katerem bodo predstavili kandidata Gibanja Svoboda za  evropskega komisarja  ob Zbiljskem jezeru v  Medvodah bomo ob 11. uri prenašali v živo na Topnews.si in Youtube kanalu Toptv.si.

COMMENTS

Wordpress (0)