Število mrtvih v terorističnem napadu na moskovsko koncertno dvorano se povečuje – TOPNEWS.si

Število mrtvih v terorističnem napadu na moskovsko koncertno dvorano se povečuje

Število mrtvih v terorističnem napadu na moskovsko koncertno dvorano se povečuje

V petkovem terorističnem napadu na moskovsko koncertno dvorano je bilo po zadnjih podatkih ruskih oblasti ubitih najmanj 140 ljudi. Število mrtvih,  najprej so bile objavljene številke 40 mrtvih ,  včeraj pa so se je številke povzpelona preko 140 mrtvih   “Število ljudi, ubitih v terorističnem napadu v koncertni dvorani Crocus,   je povzpelo na 133. Iskalne operacije daljujejo,” je po poročanju agencij sporočil preiskovalni odbor.

Med odstranjevanjem ruševin koncertne dvorane, ki je zgorela, so preiskovalci in službe nujne pomoči našli še več trupel. Iskanje morebitnih dodatnih žrtev še poteka, so sporočili.

Več zamaskiranih napadalcev je v petek zvečer vdrlo v dvorano Crocus City Hall tik pred začetkom razprodanega rock koncerta in začelo streljati. Napadalci so odvrgli tudi zažigalno bombo, stavbo pa je zajel požar.

Napadalci naj bi uporabili avtomatsko orožje in zažgali stavbo z uporabo vnetljive tekočine, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP še sporočil preiskovalni odbor.

Ruske oblasti so v povezavi z napadom danes pridržale 11 osumljencev, med njimi štiri napadalce, so sporočili v Kremlju. Osumljenci so imeli stike v Ukrajini in so nameravali tja pobegniti, oblasti so jih pridržale v ruski regiji, ki meji na Ukrajino, je sporočila ruska zvezna varnostna služba FSB.

Ukrajina je v petek zanikala vsakršno vpletenost v napad. Odgovornost zanj je prevzela skrajna skupina Islamska država.

Bela hiša je v petek sporočila, da so ZDA ta mesec opozorile ruske oblasti o možnosti terorističnih napadov, katerih tarča naj bi bile množične prireditve v Moskvi. Washington je te informacije delil z ruskimi oblastmi, je dejala tiskovna predstavnica sveta za nacionalno varnost Adrienne Watson.

COMMENTS

Wordpress (0)