“Ves čas je bila natakarica, vmes pa malo tudi trgovska potnica…v kmečki zadrugi je prodajala škropivo za plevel” – “Dežurni kritiki” na nož pričakali bodočo kmetijsko ministrico, sedaj poslansko Svobode, Matejo Čalušić – TOPNEWS.si

“Ves čas je bila natakarica, vmes pa malo tudi trgovska potnica…v kmečki zadrugi je prodajala škropivo za plevel” – “Dežurni kritiki” na nož pričakali bodočo kmetijsko ministrico, sedaj poslansko Svobode, Matejo Čalušić

“Ves čas je bila natakarica,  vmes pa malo tudi trgovska potnica…v kmečki zadrugi je prodajala škropivo za plevel” – “Dežurni kritiki” na nož pričakali bodočo kmetijsko ministrico, sedaj poslansko Svobode, Matejo Čalušić

 

Najprej jih je na družbenih omrežjih fasal premier Robert Golob, ki je še dan pred v intervju za A Kanal v protokolarnem objektu Vila Podrožnik Gregorju Trebušaku ,glede novega kandidata za kmetijskega ministra dejal, da to ostaja Vojko Adamič. “Je pa res, da je imel Vojko Adamič določene obveznosti, bil je tudi odsoten. Imela sva dogovor, da počakava, da se vrne v Slovenijo in potem nadaljujemo s tem procesom,” je razložil in dodal, da ostajajo pri njem kot kandidatu, a da je, dokler stvar ni vložena, še vse možno.

Predlog za imenovanje Mateje Čalušić za kmetijsko ministrice je zato  precejšnje presenečenje, potem ko je za glavnega favorita za prevzem funkcije veljal upokojeni major Vojko Adamič, ki pa po poročanju nekaterih medijev s svojo predstavitvijo pred novoletnimi prazniki ni prepričal poslancev največje vladne stranke.

Kot so včeraj  sporočili iz kabineta predsednika vlade, je Adamič premierja obvestil, da se je po vnovičnem temeljitem premisleku odločil, da umakne soglasje za kandidaturo za ministra za kmetijstvo.

Golob je tako v zadnjem trenutku sporočil, da bo kmetijski resor, ki ga od odhoda Šinko začasno vodi obrambni minister Marjan Šarec, tudi v prihodnje vodila ženska.

Čalušić, ki je tudi podpredsednica odbora DZ za kmetijstvo, je po izobrazbi inženirka agronomije in hortikulture, specializirana kot kvalificirana svetovalka s področja varstva kmetijskih rastlin. Kot je zapisano ob njeni predstavitvi na spletni strani stranke, od tukaj izvira njena ljubezen do podeželja in kmetijstva. Diplomirala je na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani, opravljen pa ima tudi tečaj za sommelierja prve stopnje pri Društvu za razvoj pivske kulture Sommelier Slovenije.

COMMENTS

Wordpress (0)