Oh ho ho ho: Zadeva je resna, Janša in njegovi nad Boruta Jamnika – TOPNEWS.si

Oh ho ho ho: Zadeva je resna, Janša in njegovi nad Boruta Jamnika

Oh ho ho ho: Zadeva je resna, Janša in njegovi nad Boruta Jamnika

Čeprav je dolgo veljalo nekakšen “Pax Jamnik”  in Janševi niso direktno napadali nekdanjega šefa Modre zavarovalnice in prvega človeka SID banke, celo nasprotno, Jamnik in njegovi so najbolj uspevali pod Janševimi vladami, je sedaj premirja očitno konec. Vojno je začel Janez Janša na družbenem omrežju X z zapisom
“Čudežni dečki? Modra Zavarovalnica”

Zadevo je seveda takoj prevzel portal Nova24TV  z zapisom, da viri, ki so jih pridobili v uredništvu “trdijo, da je Borut Jamnik v času vodenja uprave Modre zavarovalnice pomagal finančno oškodovati podjetje. Svojim varovancem je po nekaterih podatkih pomagal povzročiti kar 527,94 odstotkov škode! …Viri se ob tem sprašujejo, kako jim je lahko uspelo v sedemnajstih letih in petih mesecih uničiti tako ogromen odstotek pasivnega profita. Vrh dotične družbe ima za Slovenijo izredno visoke dohodke, ki jih pač mora nekje “zaslužiti”: skupna višina bruto izplačanih prejemkov v letu 2022 je znašala: 159.336 € za predsednika uprave Jamnika; 150.990 € za člana uprave mag. Matijo Debelaka; in 154.272 € za člana uprave Boštjana Vovka. “Prvi trije so v letu 2022 za svoje porazne rezultate namesto odpovedi pokasirali več kot pol milijona € !!! Kaj takega je možno samo v državi, kjer je finančna pismenost večine vlagateljev in večine vladnih ekonomistov enaka ničli.”

Kaj v ozadju vojne, oziroma kaj je botrovalo koncu nekakšnega gentleman’s agreementa, ni popolnoma jasno. Ena varianta  je da Janševi mediji dobivajo premalo denarja iz državnih podjetij lahko pa, da so v ozadju globji politični interesi.

COMMENTS

Wordpress (0)