Novi argentinski predsednik odpušča 5000 vladnih uslužbencev, ki so bili zaposleni leta 2023, preden je prevzel položaj – TOPNEWS.si

Novi argentinski predsednik odpušča 5000 vladnih uslužbencev, ki so bili zaposleni leta 2023, preden je prevzel položaj

Novi argentinski predsednik odpušča 5000 vladnih uslužbencev, ki so bili zaposleni leta 2023, preden je prevzel položaj

Administracija novega argentinskega predsednika Javierja Mileija je v torek sporočila, da njegova vlada ne bo podaljšala pogodb za več kot 5000 uslužbencev, ki so bili zaposleni letos, preden je prevzel položaj.

Ta poteza je bila del obsežnega načrta znižanj in devalvacij, ki ga je desničarski libertarec napovedal, odkar je 10. decembra prevzel položaj, da bi preoblikoval argentinsko gospodarstvo v težavah.

Pogodbe za druge državne uslužbence, ki so bili zaposleni pred letom 2023, bodo pregledane, so sporočile oblasti. Omejitev za leto 2023 je očitno namenjena usmerjanju na prakso odhajajočih predsednikov, ki polnijo plačilne liste v svojem zadnjem letu.

Z inflacijo, ki naj bi do konca leta dosegla približno 200 %, se je Milei zavezal, da bo zmanjšal vladne predpise in plačilne liste ter dovolil privatizacijo državnih industrij kot način za povečanje izvoza in naložb.

COMMENTS

Wordpress (0)