Kremelj je, po govoricah o slabem zdravju, objavil video, ki prikazuje Vladimirja Putina s čečenskim voditeljem Ramzanom Kadirovim – TOPNEWS.si

Kremelj je, po govoricah o slabem zdravju, objavil video, ki prikazuje Vladimirja Putina s čečenskim voditeljem Ramzanom Kadirovim

Kremelj je, po govoricah o slabem zdravju, objavil video, ki prikazuje Vladimirja Putina s čečenskim voditeljem Ramzanom Kadirovim

Predsednik Vladimir Putin se je v četrtek srečal z Ramzanom Kadirovim, da bi ovrgel govorice, da je čečenski voditelj slabega zdravja.Na začetku tega meseca so se na družbenih omrežjih razširile nepreverjene trditve, da je imel Kadirov resne težave z ledvicami, nekateri viri pa so celo namigovali, da je umrl. V odgovor je Kadirov objavil serijo videoposnetkov v aplikaciji za sporočanje Telegram, da bi pokazal, da je ” živ in zdrav “.

Na srečanju v Kremlju v četrtek je Putin pohvalil Kadirova za gospodarsko uspešnost njegove regije in čečenskemu voditelju ponudil pogovor o “seznamu vprašanj”. “Rad bi se pohvalil z … dobrimi rezultati,” je dejal Kadirov in opozoril, da “vsak dan jemljemo ujetnike, uničujemo opremo” v vojni v Ukrajini.

 

Kadirov je na Telegramu objavil, da sta s Putinom govorila o vrsti tem, vključno z vlogo čečenskih borcev v Ukrajini. Zbadljivo je dodal, da so bila izpostavljena “druga vprašanja”, in obljubil “več o tem pozneje.”

Ni jasno, ali je mislil na incident pretepanja prejšnji mesec, v katerem je njegov sin Adam brcal in udarjal zapornika po imenu Nikita Zhuravel, ki je obtožen sežiganja Korana. Kadirov je v ponedeljek objavil videoposnetek napada in dejal, da je ponosen na svojega sina, ker je branil svojo muslimansko vero.

Domnevni sežig Korana se ni zgodil v Čečeniji, vendar so ruski preiskovalci povedali, da so Žuravela premestili v čečenski pripor, ker so se tamkajšnji muslimani videli kot žrtve incidenta.

Pretepanje je Putina spodbudilo k obtožbam, da je izročil etničnega Rusa, “da ga požrejo Čečeni”, je ta teden dejal nekdanji govornik v Kremlju Abas Galjamov, zdaj oster Putinov kritik. Celo prokremeljski vojni komentatorji so to epizodo opisali kot ogorčenje.

Ta mesec so zakrožile govorice, da je 46-letni Kadirov resno bolan v bolnišnici, vendar se je smejal in razgibal svoje bicepse, ko ga je ruski televizijski novinar vprašal o njegovem zdravju.

Kadirov je javno razmišljal o predaji oblasti v nekem trenutku in je dvignil profil svojih treh najstniških sinov, od katerih je bil najstarejši marca fotografiran s Putinom v Kremlju.

Zagotavljanje stabilnosti v Čečeniji je ključnega pomena za Moskvo, ki je od razpada Sovjetske zveze vodila dve brutalni in dragi vojni, da bi preprečila njen odpad.

COMMENTS

Wordpress (0)