Yes, Prime Minister – Še dobro, da ima “Prime Minister” Robert Golob pri roki Uroša Slaka, da mu pove, kako in kaj – Kako je Golob sinoči šoliral Slaka, ki se je pri Tini Gaber postavil na stališče, da “baba nima, kaj za govorit” – TOPNEWS.si

Yes, Prime Minister – Še dobro, da ima “Prime Minister” Robert Golob pri roki Uroša Slaka, da mu pove, kako in kaj – Kako je Golob sinoči šoliral Slaka, ki se je pri Tini Gaber postavil na stališče, da “baba nima, kaj za govorit”

Yes, Prime Minister – Še dobro, da ima “Prime Minister” Robert Golob pri roki Uroša Slaka, da mu pove, kako in kaj – Kako je Golob sinoči šoliral Slaka, ki se je pri Tini Gaber postavil na stališče, da “baba nima, kaj za govorit”

V 24ur Zvečer je sinoči verjetno v enem od zadnjih nastopov pred dopusti, ki ga bo mimogrede preživel nekje v Mediteranu s prijatelji, je bil gost Uroša Slaka predsednik vlade Robert Golob.

Pogovor je sicer bolj spominjal na politično satiro iz osemdesetih let. Yes, Prime Minister za kar  je poskrbel Slak, ki je predsednika enkrat imenoval za gospoda premiera drugič za gospoda Prime Ministra.  Vlogo  Jima Hackera je sinoči  prevzel Robert Golob, ki je tako kot Hacker  sede na stolu premierja in vodi koalicijsko vlado sredi največje gospodarske recesije svoje generacije.

Celotni pogovor je bil pravzaprav samo uvod  v temo glede Tine Gaber in  vprašanja o tem kdo v resnici odloča ali Tina Gaber ali predsednik vlade Robert Golob

Če se vremo  k politično-satirična uspešnica iz osemdesetih, ki se je vrnila leta 2013 v podobi za nove rodove, a v starem zajedljivem slogu huronske salve smeha izvabljajočega izvirnika,  posmehuje delovanju državne administracije. Zgodba spremlja namišljenega predsednika britanske vlade Jima Hackerja, njegovega izmuzljivega svetovalca sira Humphreyja Applebyja in glavnega sekretarja vlade Bernarda Woolleyja.

Na začetku sezone politični funkciji Jima Hackerja grozi propad. Voditi mora krhko vladno koalicijo v času največje gospodarske recesije svoje generacije; nanj pritiska mikaven energetski posel s strani neznanega vira, vodstvo koalicijskih partnerjev je v krizi, grozi tudi referendum za neodvisnost Škotske, Jim pa se sooča z največjo moralno dilemo vseh časov. Še dobro, da ima pri roki sira Humphreyja, da mu pove, kako in kaj.

Mi pa lahko rečemo še dobro, da ima predsednik vlade pri roki Uroša Slaka, da mu pove kako in kaj.

Povejte gospod Prime Minister veliko prahu glede odstrela nutrij je dvignila vaša partnerka Tina Gaber, ki se je v ponedeljek udeležila vložitve peticije proti odstrelu nutrij na ministrstvu za kmetijstvu. A se vam ne zdi, da gre pri tem za nedopusten pritisk na uradnike , ki odločajo o tem ali se upravni postopek obnovi, da se ustavi vse lovne aktivnosti. glede a to , da je to vaša partnerka vi pa ste predsenik vlade pod katero spada to ministrstvo?” je začel Uroš Slak.

“Glejte, civilna družaba , aktivisti, ne samo, da imajo pravico opozoriti, če ugotovijo , da je nekaj narobe v družbi. Oni so dolžni opozarjati in mi smo dolžni prisluhnit še posebaj takrat, ko je zadaj 25.000 podpisov. Ne gre za posamezno akcijo. Bila je peticija 25.000 podpisov in med njimi je bila tudi moja partnerka. jaz mislim , da s tem , da je bia med podpisniki ni čisto nič narobe. Ona se je borila v preteklosti za pravice živali, to je tudi javno povedala, bori se danes in jaz sem prepričan , da se bo borila tudi jutri(ko jaz ne bom več predsednik vlade op av.), p tudi drugih raljivih skupin tudi v bodoče je odgovoril Golob Urošu Slaku , ki je  ves čas vztrajal , da bi moral premier golob Tini Gaber prepovedati njen aktivizem. Kaj aktivizem, prepovedati bi ji moral nastopanje in pojavljanje v javnosti v stilu: “Baba nima kaj za govorit”.

Ker je Slak ves čas zagovarjal drei K sistem: Kinder, Küche, Kirche in vztrajal , da Tina Gaber izrablja neformalni vpliv, kot partnerka predsednika vlade je Golob dejal.  “Ravno obratno, ravno s tem , ko se ljudje javno in glasno izražajo preko družbenih omrežij, ne poskušajo uporabljat tega kar vi govorite, neformalnega vpliva. Vsak ima pravico bit aktivist takrat, ko deluje javno. O tem, da bo delovala javno je moja partnerka v vseh intervjujih povedala, ker je to najin dogovor. Ničesar  se ne bova menila doma na kavč, vse kar ima za povedat bo povedala javnosti neposredno preko medijev. Jaz mislim, da je to najbolj transparenten možen način delovanja kogarkoli…”

A vi mislite, da živimo še vedno v državi, kjer bo moški kontroliral besede svoje partnerke, jaz v to ne verjamem. jaz verjamem, da vi tudi ne ”

Ker ni obveljala Slakova se je voditelj postavil na stališče avtoritete pravnika. “Ne, ne, ne gospod Golob, daleč od tega. Jaz se, kot pravnik samo sprašujem to, kar so me ves čas na fakulteti učili, pri ustavnem pravu do kje gre ta neformalen vpliv in  in konflikt interesov,” se je branil Slak.  “Verjamem, da tudi v tem primeru se bo stvar končala na sodišču po sodni poti. In vi kot pravnik upam , da verjamete v pravno državo. Jaz verjamem, kljub temu , da nisem pravnik,” je Golob dokončno deklasiral Slaka, ki je na koncu  ostal brez besed in dejal samo še “hm”.

 

COMMENTS

Wordpress (0)