(VIDEO) Kako so se nasprotniki na Twitterju z ganljivim videospotom “poslovili” od predsednice Desusa Aleksandre Pivec – TOPNEWS.si

(VIDEO) Kako so se nasprotniki na Twitterju z ganljivim videospotom “poslovili” od predsednice Desusa Aleksandre Pivec

(VIDEO) Kako so se nasprotniki na Twitterju z ganljivim videospotom “poslovili” od predsednice Desusa Aleksandre Pivec

Takšne “medijske pozornosti”, kot jo je bila deležna bivša predsednica Desusa Aleksandra Pivec je v slovenski novejši politični zgodovini malo. Od junija letos praktično ni bilo informativnih oddaj ali izdaje tiskanih ali spletnih medijev, kjer ne bi bila omenjena Aleksandra Pivec, ki je na svoji koži najbolj občutila pravilo, da te “mediji naredijo in mediji te na koncu odnesejo”.

Če so mediji še slabo leto nazaj tekmovali, kdo bo bolj pozitivno predstavil vzhajajočo zvezdo slovenske politike, je bilo v zadnjem pol leta obratno, saj so se mediji, posledično pa tudi javnost, tako rekoč zarotili proti Pivčevi. Zato ne preseneča, da se je na Twitterju pojavil spot, v katerem so se nasprotniki “poslovili” od Pivčeve in zmontirali različne promo fotografije Pivčeve z znano italijansko pesmijo Con te partirò.

Če seveda pustimo ob strani vse obtožbe in “grehe” Aleksandre Pivec, ki bodo tako ali drugače dobili epilog na KPK-ju in sodišču in bi jih ji njeni politični nasprotniki še lahko odpustili, je pravzaprav glavna zamera do Pivčeve to, da je Desus “odpeljala” v vlado Janeza Janše. Če bi se odločila drugače, bi bila “kraljica ljudskih src” in morda celo predsednica vlade po odstopu Marjana Šarca, pravijo insajderji.

Nasploh je bil včerajšnji dan nabit s simboliko, saj bi na srečanje koalicijskih partnerjev moral biti vabljen tisti, ki je na svetu prejel pooblastila za začasno vodenje stranke, kot je povedal vodja poslancev Franc Jurša, a hkrati dopustil možnost, da je šlo za zadnji sestanek, kjer je Pivčeva partnerje seznanila z novimi dejstvi.

Na začudenje novinarjev, ki so včeraj vprašali Tomaža Gantarja, kako to, da je na kosilo odšla Pivčeva ne pa on, saj je v sredo prevzel pooblastila za vodenje, je Gantar odvrnil, da to ni vprašanje zanj. “Nobenega pogovora nismo imeli na to temo,” je po seji vlade odvrnil začasni zastopnik stranke Tomaž Gantar in dodal, da se je Pivčeva udeležila koalicijskega sestanka.

Seveda je naslov videa Aleksandra Pivec 2020 – 2020 malce zlovešč, tako kot včeraj vprašanje novinarja predsedniku SMC-ja Zdravku Počivalšku, ki je bilo sicer postavljeno v političnem kontekstu, in sicer, ali je bilo to poslovilno kosilo Aleksandre Pivec? šef SMC Zdravko Počivalšek pomenljivo pripomnil: “Ne, ne se šalit.” Počivalšek je vprašanje očitno razumel v drugačnem kontekstu.

V kontekstu “jemanja slovesa” od Pivčeve pa je zanimiva nedavna reakcija Foruma za demokracijo, ki je na ministrstvo za zdravje in Zdravniško zbornico Slovenije naslovil protestno pismo in ukrepe zoper zdravnika Blaža Mrevljeta zaradi nedostojne izjave na Twitterju.

Mrevlje je namreč v zvezi z intervjujem s Spomenko Hribar na TV Slovenija zapisal: “Zadnje čase po teh intervjujih potem kmalu umrejo. Ali pa gre režimu tako slabo, da so morali iz naftalina potegniti celo Spomenko”.

“Zaradi skrajno nedostojne izjave, ki si jo je o dr. Spomenki Hribar privoščil dr. Blaž Mrevlje, priznani specialist interne medicine, zahtevamo kot državljanke in državljani disciplinsko ukrepanje Ministrstva za zdravstvo RS in Zdravniške zbornice Slovenije. Najmanj, kar lahko ljudje – še posebej pa potencialni pacienti – pričakujemo od zdravnikov, je spoštovanje Hipokratove prisege in izogibanje politično motiviranemu demoniziranju drugače mislečih, ki vsebuje celo gnusno privoščljivost klicanja smrti nad sočloveka,” so zapisali na spletni strani Foruma za demokracijo in zahtevali, da se Mrevlje nemudoma javno in iskreno opraviči.

Ob tem so podpisniki pobude spomnili tudi na grožnjo dr. Janeza Lavreta, direktorja Splošne bolnišnice Slovenj Gradec, ki je novinarju Blažu Zgagi dejal: “Ti ne boš šel na ventilator, boš kmalu pozitiven, pa da vidimo, ‘kk’ boš cvilil”.

“Dr. Lavre se je sicer opravičil in odstopil kot direktor, vendar so se vladni krogi nato obnašali, kot da je bil dr. Lavre pravzaprav žrtev. Skrajni čas je torej, da Ministrstvo za zdravstvo RS in Zdravniška zbornica Slovenije vzpostavita potrebne profesionalne in moralne standarde, tudi s kaznovanjem in javno kritiko zdravnikov, ki so pripravljeni političnim strastem žrtvovati celo temeljno človeško etiko in zdravniški kodeks,” so še zapisali.

COMMENTS

Wordpress (0)