Vsi agenti FBI na terenu: ZDA se pripravljajo na pogreb umorjenega Afroameričana Georgea Floyda – TOPNEWS.si

Vsi agenti FBI na terenu: ZDA se pripravljajo na pogreb umorjenega Afroameričana Georgea Floyda

Vsi agenti FBI na terenu: ZDA se pripravljajo na pogreb umorjenega Afroameričana Georgea Floyda

Zaradi izgredov, ki se dogajajo po ZDA po umoru neoboroženega Afroameričana Georgea Floyda, so vsi terenski uradi FBI po vsej državi vzpostavili poveljniška mesta za ukvarjanje s protesti, je povedal visoki uradnik pravosodnega ministrstva, poroča CNN.

Pozno v nedeljo je generalni državni tožilec Bill Barr naročil FBI-jevi krizni skupini, naj pomaga lokalni policiji pri protestih v Washingtonu.

Barr je poslal tudi ekipe za reševanje nemirov v zaporih FBI v Washingtonu in Miamiju. Predvsem zato, ker se v naslednjih dneh bojijo nadaljnjega stopnjevanja nasilja.

Pogreb Georgea Floyda je predviden za 9. junij, je na današnji novinarski konferenci sporočil družinski odvetnik Floyd Benjamin Crump.

Pogreb bo prihodnji torek ob 11:00 uri v Houstonu v Teksasu, vsi, ki se želijo posloviti, pa bodo to lahko storili na slovesnosti, ki bo pripravljena dan prej. Družinski odvetnik je tudi napovedal, da bo komemoracija v znak spomina na žrtev Georgea Floyda ta četrtek v Minneapolisu ob 15:00 po lokalnem času.

COMMENTS

Wordpress (0)