(VIDEO) Lucija Ušaj Šikovec Janezu Janši: “Lepše vas je bilo gledati od daleč kot od blizu” – Lucija Ušaj Šikovec in Norma Korošec o razhodu z Janezom Janšo in odstopu iz SDS – TOPNEWS.si

(VIDEO) Lucija Ušaj Šikovec Janezu Janši: “Lepše vas je bilo gledati od daleč kot od blizu” – Lucija Ušaj Šikovec in Norma Korošec o razhodu z Janezom Janšo in odstopu iz SDS

(VIDEO) Lucija Ušaj Šikovec Janezu Janši: “Lepše vas je bilo gledati od daleč kot od blizu” – Lucija Ušaj Šikovec in Norma Korošec o razhodu z Janezom Janšo in odstopu iz SDS

Vse od pojava nove radikalno desne stranke Domovinska liga, katere prva obraza sta Bernard Brščič in Lucija Ušaj Šikovec, so se v medijih in javnosti pojavljale špekulacije, ali nemara ne gre za projekt pod patronatom SDS, z namenom pridobitve radikalnejših, sicer Jelinčičevih volivcev ter lažjega pozicioniranja SDS-a proti zmernejši sredini.

Bernard Brščič naj bi že pred leti predlagal Janši, naj začne SDS ustanavljati satelitske stranke po vzoru leve opcije, ki vseskozi ustanavlja nove stranke. SDS bi morda res izgubil kak procent, vendar bi si tako zgradil potencialne koalicijske stranke za vlado. Brščič je kljub odklonilnemu stališču Janše skupaj z Lucijo Ušaj Šikovec ter še nekaterimi, med drugim Normo Korošec, ki je bila prej aktivna v stranki Aleša Primca in članica Glasa za otroke, ustanovil Domovinsko Lligo DOM.

Janez Janša je že marca na Facebooku do novega strankarskega projekta na desnici nastopil odkrito odklonilno. Označil ga je sicer za “legitimnega”, a hkrati “škodljivega”. V uvodu svojega zapisa Janša izpostavlja, da je nova stranka Domovinska liga nastala tik pred evropskimi volitvami, ko je vstopni prag za Evropski parlament med 8 in 12 odstotki glasov. “Samo zelo naivni lahko verjamejo, da ga lahko katerakoli novonastala stranka prestopi brez kampanjske podpore režimskih medijev,” trdi prvak SDS.

Po njegovem pa lahko taka stranka naredi škodo pomladni strani, saj ne more dobiti volivcev z leve. “Vsak glas zanjo gre na škodo tistih desnosredinskih strank, ki prag lahko prestopijo,” opozarja Janša.

Janša je kasneje dejal, da je nastanek katerekoli stranke legitimen, enako nastop na volitvah. To pa po njegovem še ne pomeni, da je Sloveniji koristen. “Povsem možno je, da tak nastop odnese enega poslanca desnici in ga omogoči promigrantski levici,” je na Facebooku zaključil Janša.

Na družbenih omrežjih pa se je te dni pojavil video, ki ga je z Normo Korošec in Lucijo Ušaj Šikovec posnel Klemen Zbačnik, eden od aktivistov takoimenovanih slovenskih domoljubov, v katerem Lucija Ušaj Šikovec zelo odkrito govori o sporu z Janezom Janšo pa tudi o medijskem zakulisju, predvsem o sporu med Reporterjem in Demokracijo ter Novo24TV.

Lucija Ušaj Šikovec o sporu na desnici zaradi medijske orientacije: “Saj je grdo, ne to, kar je naredil SDS, da poziva ljudi, da odjavijo Reporter, a ne. Saj ne bom rekla, pač vračajo z isto mero, ne. Saj težko govoriš, da si demokrat, če tudi ti uporabljaš nedemokratične metode, ki so bile uporabljene proti tebi. Da vračaš lepo, ne nisi nastavil drugega lica. Ampak to ne pomeni, da pa sam udari po enem, ne. Jaz sem se tudi razšla z Reporterjem, ampak to se mi ni zdelo pošteno, dajati link ljudem, da naj odjavijo Reporter, pa prijavnico za Demokracijo.”

Lucija Ušaj Šikovec o ozadju spora z Janezom Janšo: “Jaz pravzaprav ne vem, kaj se je njemu takrat zgodilo. Verjetno sem preveč odkrit človek za njega. Jaz priznam, z njim sem se odkrito pogovarjala kot z vsakim. Jaz nikoli ne skrivam svojih mnenj. In nisem razumela njegove reakcije. Resnično je nisem razumela. Še potem, ko mi je on že vnaprej grozil, kaj bo povedal, kaj se bo zlagal v bodočnosti o meni, sem mislila, saj ne more biti res. Pa je bilo, ne. Pa je bilo res. Ne vem, jaz ga ne poznam tako dobro, ampak kot sem tudi njemu rekla “Lepše vas je bilo gledati od daleč kot od blizu… Midva sva zaključila. Ženske, po moje, smo v politiki bolj trmaste kot moški. Moški znajo iti preko marsičesa, jaz osebno ne. Jaz nisem človek, ki grem preko stvari in znam tudi čez trideset let reč mojemu možu, za katero se je obrnil. Tako, da ne, to je to. Take smo.

Norma Korošec o tem, zakaj Dom ni vabljen na soočanja na Novi24TV: “Posledico tega razhoda smo videli zelo dobro tudi v naši stranki. Kolumnista v Demokraciji in na Novi Bernarda Brščiča so tri tedne pred začetkom kampanje že “poknili”, da je nehal biti. Od takrat nobeden od nas treh ni bil vabljen več na oddajo. Promovirajo pa Jelinčiča, promovirajo Kanglerja, še Fajonovo so povabili, nas pa ne. Očitno jim moramo biti zelo hud trn v peti, da si medij, ki sam sebe oglašuje, da je v službi resnice, ne upa nas vprašati, pa kaj povedati o nas in tako. Žalostno res.”

Lucija Ušaj Šikovec: “Nasprotno, Tomašič je rekel, da nikoli v življenju več ne bom na Novi24TV. Zdaj ne vem, ali je smatral svoje življenje, moje ali pa Nove24TV.

COMMENTS

Wordpress (0)