Mogherinijeva je sporočila, da se ne bo potegovala za nov mandat – TOPNEWS.si

Mogherinijeva je sporočila, da se ne bo potegovala za nov mandat

Mogherinijeva je sporočila, da se ne bo potegovala za nov mandat

Visoka predstavnica EU za zunanjo in varnostno politiko Federica Mogherini je izjavila, da se ne bo potegovala za še en mandat na tem položaju, sedanji se ji namreč izteče prihodnje leto.

Mogherinijeva, ki je opravljala funkcijo nekdanje italijanske ministrice za zunanje zadeve, in ki je imela pomembno vlogo pri reševanju sporazuma o iranskem jedrskem programu, je veleposlanikom EU v Bruslju dejala, da bo trdo delala do izteka mandata, da bi zapustila “hišo v redu”.

“V letošnjem letu moramo veliko postoriti, predvsem moramo ohraniti tisto, kar smo doslej dosegli. Veliko smo naredili, vendar je slednje krhko,” je poudarila Mogerinijeva.

Visoka predstavnica EU je še dodala, da je treba še veliko postoriti, da bi zaključili z delom, ter da bi “red v hiši” zapustila tistemu, ki bo imel po izteku njenega mandata “čast in zadovoljstvo” opravljati to dolžnost, poroča AFP.

Mogherinijevi se mandat izteče oktobra prihodnje leto, skupaj z iztekom mandata Evropske komisije, ki jo vodi predsednik Jean-Claude Juncker.

Mogherinijeva je leta 2014 postala visoka predstavnica EU za zunanjo in varnostno politiko po hitrem vzponu v italijanski politiki.

COMMENTS

Wordpress (0)