Trump prvič priznal, da je dal odvetniku več kot 100.000 dolarjev za molk Stormy Daniels! – TOPNEWS.si

Trump prvič priznal, da je dal odvetniku več kot 100.000 dolarjev za molk Stormy Daniels!Trump prvič priznal, da je dal odvetniku več kot 100.000 dolarjev za molk Stormy Daniels!

Washington – Ameriški predsednik Donald Trump je prvič priznal, da je plačal več kot 100.000 dolarjev bivšemu osebnemu odvetniku Michaelu Cohenu, kar je ponovno sprožilo vprašanja o Trumpovih zvezah s porno-zvezdo Stormy Daniels.

Objava Trumpovega priznanja v sredo je v skladu z etičnimi pravili vrgla luč na nedoslednost pojasnjevanja o tem, kar so Trump in njegovi sodelavci doslej predstavili javnosti o izplačilu zneska v višini 130.000 dolarjev, ki ga je Cohen dal Danielsovi pred predsedniškimi volitvami leta 2016, da bi kupil njen molk v zvezi z domnevnim seksualnim srečanjem s Trumpom leta 2006.

Stormy Daniels

Dokument s priznanjem, ki ga je podpisal Trump, objavila pa ameriška Pisarna za vladno etiko, je izzval tudi komentarje med demokratskimi poslanici in nevladnimi organizacijami o možni kršitvi zakona o financiranju predvolilne kampanje, ki zahteva javno objavo stroškov za namen izvajanje vpliva na volitve.

KOMENTARJI

TOPNEWS (0)