Verbalni obračun Erdogana in Netanyahuja: Turčija izgnala izraelskega veleposlanika, Izrael pa turškega konzula! – TOPNEWS.si

Verbalni obračun Erdogana in Netanyahuja: Turčija izgnala izraelskega veleposlanika, Izrael pa turškega konzula!

Verbalni obračun Erdogana in Netanyahuja: Turčija izgnala izraelskega veleposlanika, Izrael pa turškega konzula!

Izrael je izgnal turškega konzula iz države potem, ko je Turska zaprosila izraelskega veleposlanika v Ankari, da začasno zapusti državo.

Izrael se je odločil izgnati turškega konzula v Jeruzalemu iz države le nekaj ur potem, ko je izraelski veleposlanik odslovljen iz Ankare zaradi izraelske prekomerne uporabe sile v Gazi, kjer je bilo ubitih 60 Palestincev.

Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je preko Twitterja sporočil izraelskemu premierju: “Netanyahu je premier države apartheida… Kri Palestincev je na njegovih rokah in ne more prikriti zločinov z napadi na Turčijo. Želite lekcijo iz humanosti? Preberite 10 božjih zapovedi”.

Izraelski premier Benjamin Netanyahu je kritiziral Erdogana: “Človek, ki pošilja tisoče turških vojakov v okupacijo severnega Cipra in izvaja invazijo na Sirijo, nam ne bo pridigal, ko se branimo pred Hamasom. Človek, na čigar rokah je kri številnih Kurdov v Turčiji in Siriji, je zadnja oseba, ki bi nam morala pridigati o bojni etiki”.

Netanyahu je v tvitu Erdoganu še napisal, da je “Erdogan med največjimi podporniki Hamasa in da ni dvoma, da dobro razume terorizem in pokol.”

COMMENTS

Wordpress (0)