Janša napovedal zmago 3. junija – “Orbana smo vedno veseli; kadar ga gostimo med nami, smo vedno zmagoviti!” – TOPNEWS.si

Janša napovedal zmago 3. junija – “Orbana smo vedno veseli; kadar ga gostimo med nami, smo vedno zmagoviti!”

Janša napovedal zmago 3. junija – “Orbana smo vedno veseli; kadar ga gostimo med nami, smo vedno zmagoviti!”

V Celju je sinoči potekala volilna konvencija Slovenske demokratske stranke, na kateri se je predstavila ekipa Slovenske demokratske stranke za volitve v Državni zbor Republike Slovenije 2018.

Janez Janša je v presenetljivo umirjenem nastopu le enkrat uporabil besedno zvezo “izrojena levica” v povezavi z migranti.

“Napadli so celo družino in deloma celo namerno ustvarjali razmere, ki mlade naganjajo v tujino. Namesto njih izrojena levica v Slovenijo vabi migrante iz popolnoma tujih civilizacijskih okolij. Tega mi ne sprejemamo in to povemo naravnost,” je dejal Janša.  Dodal je, da se “bliža čas, kot bomo lahko takšni protislovenski in protievropski politiki naredili konec.”

Sintagma “Globoka država” pa je bila omenjena zgolj v kratkem filmu na koncu kongresa.

Politični analitiki in prisotni novinarji so nastop Janše ocenili kot njegove govore pred volitvami 2004, ko je spremenil retoriko in z izredno umirjenimi in državniškimi nastopi prevzel oblast.

V nadaljevanju si lahko preberete prepis Janševega govora:

Spoštovani prijatelji in gostje! Spoštovani Hristian, Manfred in Viktor. Vas smo še posebej veseli danes med nami. Manfredu se zahvaljujem ne samo za današnji čudovit govor in podporo Slovenski demokratski stranki; zahvaljujem se mu tudi za njegovo modro vodenje največje poslanske skupine v Evropskem parlamentu in še posebej se mu zahvaljujem za njegovo podporo, da se prostor v Evropskem parlamentu poimenuje po očetu slovenske države Jožetu Pučniku.

Viktorja Orbana smo v Sloveniji vedno veseli. Kadar ga gostimo med nami, smo vedno zmagoviti. Vidim nas veliko, s katerimi smo bili skupaj na naši volilni konvenciji takrat, ko nas je nagovoril še kot podpredsednik Evropske ljudske stranke in potem smo bili zmagoviti in tako bo tudi 3. junija letos.

Se zahvaljujem za to res močno podporo SDS v tej odločilni bitki za prihodnost Slovenije. Zahvaljujemo pa se mu tudi za njegov pogum pred leti, ko je šlo za varovanje ne samo Madžarske, ampak celotne Evrope, ko je dal zgled, kako se brani evropske meje.

Dragi Viktor, še posebej hvala za dve materialni stvari. Prvič za pomoč madžarske narodne skupnosti, ki prihaja v Slovenijo, ki se investira v Sloveniji, za katere ljudje je v naši najmanj razviti pokrajini bolje živijo, hvala za pomoč, ki jo namenjaš slovenski manjšin v Porabju, ki je v zadnjih letih večja, kot je bila kadarkoli v zgodovini Slovenije.

Letos obhajamo trideset let slovenske pomladi. Trideset let velike pomladi, kot jo je poimenoval Janez Menart, veliki slovenski pesnik, katerega pesem je prej zapela Martina Prevejšek.

Ob tej obletnici se spominjamo usodnosti tistega časa in pomladnega dehtenja slovenske lipe. Takrat so nas delali majhne in oznanjali, da svet ne pozna slovenske identitete. A ljudstvo se je uprlo in napolnilo Kongresni trg in Roško. Izbojevali smo pravico do prvih večstrankarskih volitev. A so nas potem spet delali majhne. Na sam dan zaprisege prve demokratično izvoljene slovenske vlade so nas razorožili. Poslušali smo, da bo izpolnjevanje volilnega programa Demosa, torej suverenost, nekaj zaradi česar bomo Slovenci jedli travo. Strašili so nas pred tretjo, četrto, peto najmočnejšo vojsko na svetu, strašili so nas pred tem, da nas ne bo nihče priznal in pred našo navidezno majhnostjo. Vendar Demos pod vodstvom dr. Jožeta Pučnika ni klonil. Obrnil se je k narodu. Predlagal je plebiscit in prvič v zgodovini Slovencev si je slovenski narod pisal sodbo sam. In Jože Pučnik je takrat izgovoril tiste zgodovinske besede: Jugoslavije ni več, zdaj gre za Slovenijo!

Ampak kljub temu veličastnemu rezultatu plebiscita so nas spet delali majhne, z deklaracijami in glasovanjem so nasprotovali oblikovanju Slovenske vojske. Potem, ko so tisti iz Beograda poslali nad nas tanke, je bila naša usoda na nitki. Ampak je Slovenija takrat obstala in vstala. Postali smo narod z lastno državo.

Omogočen nam je bil razvoj, kakršnega prej v svoji zgodovini še nismo doživeli. Iskreno rečeno, ne glede na to, katere vlade so bile v tistem prvem obdobju nam je šlo relativno dobro. Podvojili smo blaginjo in bistveno zmanjšali zaostanek za Zahodno Evropo. Na koncu tega procesa smo se pridružili Natu ter Evropski uniji ter tako zavarovali naše mesto v kulturnem okolju, kateremu Slovenci zgodovinsko pripadamo.

A tisti, ki jim samostojna Slovenija nikoli ni bila intimna opcija, tega niso prenesli. Grabili so finančno, imeli so medijsko in represivno moč in vložili velike napore v razvrednotenje pravzaprav edinega časa, svetega časa, ki je slovenski narod politično združil. Z državo so začeli upravljati v nasprotju z vrednotami, na podlagi katerih je Slovenija nastala. Spet so nas delali majhne.

Napadli so celo družino in deloma celo namerno ustvarjali razmere, ki mlade naganjajo v tujino. Namesto njih izrojena levica v Slovenijo vabi migrante iz popolnoma tujih civilizacijskih okolij. Tega mi ne sprejemamo in to povemo naravnost.

Bliža se čas, kot bomo lahko takšni protislovenski in protievropski politiki naredili konec. V naši ustavi piše: Slovenija je država vseh svojih državljanov, ki pa temelji na pravici do samoodločbe slovenskega naroda. Brez slovenskega naroda Slovenije ni. Zato je in bo Slovenija za nas vedno na prvem mestu.

Slovenija bo za nas na prvem mestu in blaginja naših državljank in državljanov bo vedno naša temeljna prioriteta. Slovenski in evropski civilizacijski okvir bo vedno tisto, kar bomo mi v Slovenski demokratski stranki branili.

Žive naj vsi narodi, z vsemi si želimo biti prijatelji. Vendar vemo, kdo smo mi, vemo, kdo smo mi, ki ponujamo to prijateljstvo. Zato, dragi prijatelji,

KOMU najprej, zdravljico, bratje, ‘čmo zapet?

COMMENTS

Wordpress (0)