Kremelj: Britanski sovražni ukrepi so provokacija brez presedana! Rusija bo zelo hitro odgovorila! – TOPNEWS.si

Kremelj: Britanski sovražni ukrepi so provokacija brez presedana! Rusija bo zelo hitro odgovorila!

Kremelj: Britanski sovražni ukrepi so provokacija brez presedana! Rusija bo zelo hitro odgovorila!

Sovražni ukrepi Velike Britanije so provokacija brez presedana, ki ne bo ostala brez odgovora, je sporočilo rusko ministrstvo za zunanje zadeve.

“Rusija bo odgovorila zelo hitro”. Poteza Britanije je grda provokacija brez presedana, ki spodkopava temelje normalnega dialoga med našima državama. Britanska vlada je izbrala spor z Rusijo, namesto, da bi zaključila preiskavo. Jasno je, da so z uporabo enostranskih in netransparentnih metod preiskave tega incidenta še enkrat pokušali začeti z inkriminirajočo protirusko kampanjo”, piše v sporočilu ministrstva.

Spomnimo, britanska premierka Theresa May je sporočila, da bo Velika Britanija izgnala 23 ruskih diplomatov, potem, ko sta bila zastrupljena nekdanji vohun Sergej Skripal in njegova hči Julija. Britanska premierka jim je postavila 7-dnevni rok, da zapustijo Veliko Britanijo.

Britanija bo izgnala 23 od 58 diplomatov, kar je največje število v zadnjih 30-ih letih.

image (75)

Prav tako Britanija prekinja vse načrtovane bilateralne obiske z Rusijo in umika vabilo ruskemu šefu diplomacije Sergeju Lavrovu glede obiska v Veliki Britaniji. Ministri in člani kraljevske družine se ne bodo udeležili Svetovnega prvenstva v nogometu, ki bo letos v Rusiji.

Zatem je Rusija sporočila, da bo odgovorila na tak način, da bo “Britanija razumela vso neodgovornost takih postopkov”.

“Politično delovanje Velike Britanije je odgovorno za resno poslabšanje rusko-britanskih odnosov,” je sporočilo rusko veleposlaništvo v Londonu.

To ocenjujemo kot sovražni ukrep, ki je popolnoma nesprejemljiv, nepravičen. Politično delovanje Velike Britanije je odgovorno za resno poslabšanje rusko-britanskih odnosov”.

Ruski minister za zunanje zadeve Sergej Lavrov je trditve Londona ocenil kot propagando in poudaril, da Rusiji ni bil predočen niti en dokaz o vpletenosti v primer zastrupitve bivšega vohuna Sergeja Skripala in njegove hčerke Julije.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)