Različni odzivi na Cerarjev poziv za omejevanje sovražnega govora – TOPNEWS.si

Različni odzivi na Cerarjev poziv za omejevanje sovražnega govoraRazlični odzivi na Cerarjev poziv za omejevanje sovražnega govora

Predsednik SMC Miro Cerar je na politične stranke ali liste, ki so že napovedale nastop na volitvah, naslovil poziv za omejevanje sovražnega govora v javnem prostoru, naslovljen »Naj sovražni govor obmolkne!« Pozval jih je k sopodpisu poziva in k skupni akciji proti širjenju govorice, ki se »vselej začne in konča pri posamezniku«. Premier odzive političnih kolegov pričakuje do prihodnjega petka, 2. marca.

Poziv politicnim strankam k omejevanju sovraznega govora

Bojan Dobovšek se je odzval na Twitterju, češ da ne bo sodeloval v akcijah drugih strank.

Cerarjevo pismo je delno tudi odgovor na Janševe napovedi o koncu politične korektnosti na Brdu. Janša je sicer to omenil v kontekstu “upravičene zaskrbljenosti za usodo EU in Nata, ker se je zanemarjalo nacionalne interese in skupno evropsko identiteto, nasedalo pa zgodbi o multikulturnosti. “Začelo se je reagirati, ko je bilo marsikje že prepozno. Za Slovenijo ni prepozno, je pa čas za prebujanje.”

Ob tem je izrazil prepričanje, da je na tej točki treba opustiti t.i. politično korektnost, ker lahko ta prinese zgolj zablode. “Eno je solidarnost do trpečih, drugo pa uničevanje lastne identitete. Od tistih, ki prihajajo od drugod, pričakujemo, da bodo spoštovali naše navade, tradicijo, kulturo, da se bodo oni prilagodili okolju, v katerega prihajajo, ne pa da bodo zahtevali, da se mi prilagodimo.” .

Po oceni Janše, v Sloveniji obstaja tudi nekaj deset civilnodružbenih organizacij, ki so financirane iz proračuna, evropskih sredstev ali Sorosevih fundacij in “načrtno napadajo in skušajo razgrajevati narod, družino, privatno lastnino in zasebno šolstvo”. “V nekaterih državah so že začeli odkrit boj proti temu in to čaka tudi nas.”

logo-topnews (1)

 

 

KOMENTARJI

TOPNEWS (3)
 • comment-avatar
  milanček 3 leta

  cerar, seveda brez naziva dr, to mu je tako in tako zrihtala mama, ki je bila zapisana v CKZKS kot “ljubavnica”, nikoli več ne boš peljal scat pošten slovenski narod, si pokvarjen do amena, saj ni čudno , ve se kdo te je vzgajal!

 • comment-avatar
  xtc 3 leta

  Nehajte že opletati s takimi floskulami,za levake je sovražni govor domala vse kar ni njim v korist.
  Jasno je ,da je treba narediti tudi konec politični korektnosti in stvari trdno poimenovati take kot so.

 • comment-avatar
  Miro Jereb 3 leta

  Jaz se ne bojim sovražnega govora…bojim pa se Cmerarjeve etike in morale…gnoj lažnivi.