“Viri so slišali” – Kaj so Urški Klakočar Zupančič “prebrali iz ustnic” po sporu s poslancem Aleksandrom Reberškom? – TOPNEWS.si

“Viri so slišali” – Kaj so Urški Klakočar Zupančič “prebrali iz ustnic” po sporu s poslancem Aleksandrom Reberškom?

“Viri so slišali” – Kaj so Urški Klakočar Zupančič “prebrali iz ustnic” po sporu s poslancem Aleksandrom Reberškom?

Državni zbor  je včeraj obravnaval poročilo Varuha človekovih pravic za lani. Vlada je zaradi nestrinjanja zavrnila dve novi priporočili in 24 priporočil iz prejšnjih let. Posebej zaskrbljujoče je, da se večina zavrnjenih priporočil nanaša na delovanje socialne države in ranljive skupine, je dejal varuh Peter Svetina. Svetino je nagradil poslanec NSi Aleksander Reberšek, ki je predsednici Urški Klakočar Zupančič posredno očital snemanje promocijskega spota za otoke s posebnimi potrebami in si prislužil opomin.

Številni sprašujejo, kaj sem včeraj rekel, da sem si prislužil opomin UKZ. Takole je bilo… pic.twitter.com/Y3mRSTaSEA

— Aleksander Rebersek (@AlexRebersek) October 23, 2024

Spodaj objavljamo zapis v delu, ki je bil razlog za hud spor na relaciji Reberšek . Klakočar Zupančič.

“….So pa najranljivejši naši državljani zelo velikokrat preslišani. Zato me niti ne čudi, da so med največjimi kršitelji ravno Ministrstvo za delo, ki ga vodi Luka Mesec. On je največji kršitelj v naši državi, tako ugotavlja tudi varuh, in v tej državi so znali nekateri snemati promocijske spote na področju otrok s posebnimi potrebami, namesto da bi pa za te otroke nekaj konkretnega tudi naredili. Varuh človekovih pravic prav tako opozarja na dejstvo, da skrb za otroke s posebnimi potrebami še vedno ni urejena sistemsko, temveč je odvisna od ozaveščenosti posameznikov in od njihovih individualnih prizadevanj. Otroci potrebujejo starše, starši pa seveda potrebujejo pomoč, tudi pomoč tretje osebe, dajmo si priznati in dajmo nekaj narediti tudi v tej smeri.
Za konec bi povedal samo še tole. Kako pomenljivo, Varuh človekovih pravic se je usedel v klop, kjer sedijo poslanci Levice, torej tja, kjer je bilo ugotovljenih največ kršitev. Očitno Varuh človekovih pravic ve kje so največji izzivi. Hvala lepa.

MAG. URŠKA KLAKOČAR ZUPANČIČ: Hvala lepa. Spoštovani gospod Reberšek izrekam vam opomin  za to zadnjo pripombo, ki ste jo podali. Vas bom pa iskreno vprašala. Ker je letelo seveda name, ne glede na otroke s posebnimi potrebami. Kaj dobrega ste pa vi storili za njih? Kaj ste pa vi za njih storili? Kateri zakonski predlog ste podali, kaj ste vi, kaj ste vi dobrega storili za njih? Kar usedite se, gospod Reberšek, je retorično vprašanje! To tako da oprostite spoštovani Varuh se vam iskreno opravičujem za takšno obnašanje, niste si ga zaslužili, ni si ga zaslužil pravzaprav nihče v tej dvorani. / medsebojno pogovarjanje/ Boste dobili postopkovno? Najprej ima kolegica Sukič. Izvolite.

NATAŠA SUKIČ (PS Levica): Prosim, da opomnite tudi poslanca, da grdo zavaja. Kajti vsako poročilo pri vseh vladah zmeraj najbolj, največ pač priporočil leti na Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, v vsaki Vladi, tudi v vladi Janeza Janše. Tako. Hvala.

PREDSEDNICA MAG. URŠKA KLAKOČAR ZUPANČIČ: Hvala lepa. Sem povedala, da je, zdaj sicer ni bilo prav postopkovno vaše ampak bom prav čisto sprejela, zaradi tega, ker izvajanje gospoda Reberška je bilo nekorektno in nesramno do drugih. Izvolite. Ja, postopkovno.

ALEKSANDER REBERŠEK (PS NSi): Glejte, spoštovana predsednica, glede na to, da sem bil izzvan in da se na nek način ne morem braniti, bom zelo na kratko odgovoril na vaše vprašanje: kaj smo naredili za otroke s posebnimi potrebami?

PREDSEDNICA MAG. URŠKA KLAKOČAR ZUPANČIČ: Povejte!

Nadaljevanje ALEKSANDER REBERŠEK (PS NSi): Vsi starši otrok vedo, da smo za njih naredili bistveno več kot vse vlade do sedaj. Naj omenim samo nadomestilo za izgubljeni dohodek, ker so starši vsa ta leta preden smo mi prišli na oblast, prejemali 588 evrov na mesec, dokler nismo tega nadomestila dvignili vsaj na znesek minimalne plače. Če omenim brezplačno sobivanje. Do naše vlade so morali starši plačevati 20 evrov na dan za to, da so na stolu spali zraven otroka – mi smo to področje uredili, starši ob svojem otroku, bivajo brezplačno, poleg tega pa dobijo tudi bolniško nadomestilo.

PREDSEDNICA MAG. URŠKA KLAKOČAR ZUPANČIČ: Vi osebno ste to uredili?

Nadaljevanje ALEKSANDER REBERŠEK (PS NSi): Osebno Aleksander Reberšek.

PREDSEDNICA MAG. URŠKA KLAKOČAR ZUPANČIČ: No, odlično. Bomo vprašali starše otrok s posebnim in bomo videli, kako vam bodo pohvalili?

Nadaljevanje ALEKSANDER REBERŠEK (PS NSi): …/ medsebojno pogovarjanje/… v PKP 7, kjer smo zagotovili, da se dodatek za nego poveča za več kot osem mesecev, so dobivali starši povečani dodatek. Mnogo smo naredili, zdaj, ko bi pa morali vi narediti nekaj, ste pa rajši, ste se sami prepoznali, snemali promocijske spote, na otroke s posebnimi potrebami pa ste pozabili.

PREDSEDNICA MAG. URŠKA KLAKOČAR ZUPANČIČ: Gospod Reberšek, izrekam vam drugi opomin. Ker itak ne poznate zadeve, ne veste za kaj se gre, nastopate populistično, tako kot vedno, bodo pa starši otrok s posebnimi potrebami sami govorili o vaših izjemnih dosežkih. Hvala lepa. / medsebojno pogovarjanje/ Ne, ne boste povedali do konca razen, če boste dali postopkovni predlog?

Nadaljevanje ALEKSANDER REBERŠEK (PS NSi): Bom dal postopkovno.

PREDSEDNICA MAG. URŠKA KLAKOČAR ZUPANČIČ: Dajte, dajte postopkovni predlog! Gospa Jeraj, vam se ni treba igrati odvetnika zanj – boste poskrbeli za svoje postopkovno. Izvolite.

Nadaljevanje ALEKSANDER REBERŠEK (PS NSi): Nisem noben populist za starše otrok s posebnimi potrebami…

PREDSEDNICA MAG. URŠKA KLAKOČAR ZUPANČIČ: Ste, ste…

Nadaljevanje ALEKSANDER REBERŠEK (PS NSi): Sem daroval več kot 20000 evrov. In to ni populist. Populist ste vi, ker imate škarje in platno v roko in ne naredite za otroke nič.

PREDSEDNICA MAG. URŠKA KLAKOČAR ZUPANČIČ: Gospod Reberšek, predvidevam, da boste pokazali vsa svoja nakazila, ki ste darovali 20000 evrov.

Predenica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič je po duelu zapustila dvorano in če gre verjeti virom, ki znajo brati z ustnic, naj bi ob odhodu  Reberška nekam poslala.

 

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)