(VIDEO) Kakšen postopek pri imenovanju čaka Marto Kos v Bruslju in kaj so o tem, po kosilu s predsednico Natašo Pirc Musar, povedali evropski poslanci? – TOPNEWS.si

(VIDEO) Kakšen postopek pri imenovanju čaka Marto Kos v Bruslju in kaj so o tem, po kosilu s predsednico Natašo Pirc Musar, povedali evropski poslanci?

(VIDEO) Kakšen postopek pri imenovanju čaka Marto Kos v Bruslju in kaj so o tem, po kosilu s predsednico Natašo Pirc Musar, povedali evropski poslanci?

Predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar je danes v Predsedniški palači sprejela slovenske poslanke in poslanca, ki so bili letos junija izvoljeni v Evropski parlament.
Sprejema so se udeležili Romana Tomc, Zala Tomašič, Irena Joveva, Matjaž Nemec in mag. Matej Tonin.

 

 

🇪🇺Novoizvoljenim poslankam in poslancema v @Europarl_SL sem čestitala za uspeh na volitvah. Visoka volilna udeležba tako v Sloveniji kot v Evropski uniji daje legitimnost njihovemu delu in poudarja pomen evropske demokracije. pic.twitter.com/zgAS9RUrYt

— Nataša Pirc Musar (@nmusar) September 20, 2024

Predsednica se je poslankam in poslancema zahvalila za odziv na povabilo in jim še osebno čestitala za uspeh na volitvah. Izpostavila je visoko volilno udeležbo tako v Sloveniji kot v Evropski uniji, kar daje legitimnost njihovemu delu in poudarja pomen evropske demokracije, sploh ker gre za edino neposredno izvoljeno evropsko institucijo.

V nagovoru je predsednica poudarila raznolikost izkušenj in pogledov med poslanci, ki prihajajo iz različnih političnih strank. Po njenem mnenju je demokracija zgrajena na dialogu med različnimi mnenji in iskanju konsenza, ki upošteva interese vseh državljank in državljanov. Ob tem je poslance pozvala, naj imajo pri svojem delu vedno v mislih dobrobit Slovenije kot celote, ne glede na politična prepričanja.

Na koncu je predsednica izrazila pripravljenost za prihodnje sodelovanje, ter poslankam in poslancem zaželela uspešno delo v dobro Slovenije in Evropske unije ter jih povabila na kosilo na katerem so se zadržali skoraj eno uro.

COMMENTS

Wordpress (0)