(VIDEO) Novorek: Kako je Žan Mahnič sinoči v politični vokabular (beri seznam političnih žaljivk) podtaknil besedo “vatnik”, in zakaj ga je poslanec Miroslav Gregorič ozmerjal z “budalo”? – TOPNEWS.si

(VIDEO) Novorek: Kako je Žan Mahnič sinoči v politični vokabular (beri seznam političnih žaljivk) podtaknil besedo “vatnik”, in zakaj ga je poslanec Miroslav Gregorič ozmerjal z “budalo”?

(VIDEO) Novorek: Kako je Žan Mahnič sinoči v politični vokabular (beri seznam političnih žaljivk) podtaknil besedo “vatnik”, in zakaj ga je poslanec Miroslav Gregorič ozmerjal z “budalo”?

Priznam, da sem bil včeraj med tistimi,  v velikem salonu nasproti dvorane državnega  zbora, ki še niso slišali za besedo vatnik. Besedo vatnik je namreč uporabil  in jo s tem vnesel v slovenski politični žargon poslanec Žan Mahnič . Čeprav na začetku ni bilo jasn , kaj pravzaprav pomeni pa se je v kontekstu Mahničeve razprave  dalo razumeti, da gre za nekaj slabšalnega , saj je s to besedo ozmerjal  poslanske kolege, ki so glasno nasprotovali njegovemu načinu izvajanja. Tamara Vonta je protestirala, vendar  še vedno ni bilo jasno kaj pomeni nova skovanka s katero je Mahnič bičal tako Marto Kos, kot  poslance Svobode in koalicije.

Beseda se je med Rusi razširila leta 2011 kot del mema, ki se norčuje iz šovinističnih sledilcev ruske vladne propagande. Beseda izhaja iz imena bombažne jakne, ki so jo nekoč nosili vojaki Rdeče armade.

V memeih, ki jih je prvi populariziral Anton Chadskiy na ruskem družbenem omrežju VKontakte, je vatnik v risanki upodobljen kot oseba, ki je v celoti narejena iz podloženega bombažnega materiala, v imitaciji risanega lika Spuži Kvadratnik in pogosto z rdečim nosom. in črno oko, kar pomeni, da so nagnjeni k pijanim spopadom.  Vendar to ni bil vrhunec  zaslišanja  kakršnega v parlamentu še nismo videli.

Proruska

Najbolj  kritičen moment , ko je bilo pravzaprav na robu , da bo nekdo nekoga udaril je  Mahnič očital  domnevno udbovsko preteklost Marti Kos in ker je polaanec Miroslav Gregorič protestiral, češ nismo na sodišču, mu je Mahnič zgrozil, da bo prečesal sezname, če ni morda tudi on na spisku sodelavcev udbe. Takrat je Gregoriču odneslo pokrov kot se temu reče in je  Mahniča ozmerjal z budalo.

COMMENTS

Wordpress (0)