V raperski spopad med Challetom Salleejom in Zlatkom posegla še Nika Kovač z kolumno o punčkah, ki odrastejo v ženske in “ženske ne ostanejo tiho” – TOPNEWS.si

V raperski spopad med Challetom Salleejom in Zlatkom posegla še Nika Kovač z kolumno o punčkah, ki odrastejo v ženske in “ženske ne ostanejo tiho”

V raperski spopad med  Challetom Salleejom  in Zlatkom posegla še Nika Kovač z kolumno o punčkah, ki odrastejo v ženske in “ženske ne ostanejo tiho”

V zadnji kolumni za Siol.net Novice Nika piše o primeru spolnega nadlegovanja, ki zadnje dni odmeva v Sloveniji, o prekinjanju molka in lekcijah gibanja #jaztudi “Pomembno je, da se zavedamo, da vsi krojimo družbeno realnost, ki (ne) tolerira spolnega nadlegovanja in nasilja, in sicer s tem, kako se nanju odzivamo. Smo tisti, ki o tem govorimo, se odzivamo na nedopustna ravnanja, zaščitimo žrtev, ko smo priče nasilnih ravnanj, vztrajamo pri strokovnem delu pristojnih institucij, predvsem pa žrtvi prisluhnemo in ji skušamo zagotoviti občutek varnosti. Anina zgodba namreč ni osamljena, zahteva jasen odziv v javnosti s sporočilom, da tega v družbi ne dopuščamo. Vedno znova in znova.”

Kolumna Nike Kovač je odziv na zgodbo, ki zadnje čase polni slovenski rumeni tisk potem, ko je Ana Vida Resnik je na Instagramu objavila fotografijo s Challetom Salletom – spoznala naj bi se, ko je imela 15 let.  Kolumna  Nike Kovač  je nadaljevanje raperskega spopada  med Zlatkom, ki je prejšnji četrtek   četrtek izdal pesem Klepc laže ter ga obtožil neprimernega nagovarjanja mladoletnic, pa zadnje dneve Petrović (ki je uporabljal tudi ime Klepec Sale). Spor naj bi  izzval Petrović, ki je pred nekaj tedni javno omalovaževal Zlatana Čordića – Zlatka pa svojega neposrednega konkurenta pri mlajši publiki Nipkeja in producenta Damjana Jovića, ki je Petroviću ustvaril hit Lagano za preboj na glasbeni zemljevid Slovenije.

 

Očitki na račun glasbenika v katerega se je vključila Nikaa Kovač je kot rečeno prišli na dan, ko je raper Zlatko, s pravim imenom Zlatan Čordić, minuli teden objavil pesem Klepec laže. V njej je Zlatko Challetu Salletu očital, da naj bi nadlegoval mladoletna dekleta in da naj bi pretepal svojo partnerko. Zlatko je pesem izdal potem, ko se Challe Salle ni hotel opravičiti Zlatku za žaljive izjave, ki jih je podal v podcastu.

Kmalu po izidu pesmi je mlada ženska, ki je bila pri 15 letih spremljevalna vokalistka Challeta Salleta, na enem od družbenih omrežij navedla, da je začela piti alkohol, ker ji je Challe Salle rekel, da je na odru preveč sramežljiva.

“Ob vožnjah domov si me spraševal o moji intimi in me nagovarjal k pogovorom o seksu, čeprav se o tem nisem pogovarjala niti z vrstniki in mi je bilo vidno neprijetno. Po nastopu si me poljubljal na lice in vrat, čeprav sem imela prvi poljub le leto prej,” je objavila. Po objavi na Instagramu naj bi prejela odzive več deklet s podobnimi izkušnjami. Challe Salle je v prvem odzivu na Instagramu izpostavil, da proti njemu “ni bilo postopkov.” Ni pa neposredno zanikal očitkov na svoj račun.

“Poudarjam, da nisem v nobenem postopku in proti meni nikoli ni bila podana prijava. Sem pa v preteklosti proti dekletom, ki o meni širijo neresnice, že podal prijavo in teče kazenski postopek, kjer sem sam oškodovan,” se je odzval glasbenik.

Na ljubljanski policiji so minuli konec tedna za portal N1 povedali, da še niso prejeli nobenih kazenskih ovadb, vendar na podlagi javno dostopnih informacij preiskujejo primer, da bi ugotovili, ali so bila storjena kazniva dejanja, ki se preganjajo po uradni dolžnosti.

COMMENTS

Wordpress (0)