(VIDEO) Katalonska zunanja ministrica Meritxell Serret i Aleu v Ljubljani tudi o vohunski programski opremi Pegaz, katere tarča so bili tudi katalonski politiki – TOPNEWS.si

(VIDEO) Katalonska zunanja ministrica Meritxell Serret i Aleu v Ljubljani tudi o vohunski programski opremi Pegaz, katere tarča so bili tudi katalonski politiki

(VIDEO) Katalonska zunanja ministrica Meritxell Serret i Aleu v Ljubljani tudi o vohunski programski opremi Pegaz, katere tarča so bili tudi katalonski politiki

Katalonska zunanja ministrica Meritxell Serret i Aleu je obiskala Ljubljano, kjer se je med drugim sestala tudi s pravosodno ministrico Dominiko Švarc Pipan. Spregovorili sta o izmenjavi dobrih praks na področju zaporniškega sistema ter o grožnjah vohunske opreme Pegaz. Serret pa je tudi naznanila, da je Švarc Pipan povabila na obisk v Katalonijo.

Ministrici sta razpravljali predvsem o izmenjavi dobrih praks na področju zaporniškega sistema ter rehabilitacije zapornikov, njihovega ponovnega vključevanja v družbo in preprečevanje povratništva, je na današnji novinarski konferenci pojasnila Serret.

Spregovorili sta tudi o grožnji vohunske programske opreme Pegaz, katere tarča so bili tudi katalonski politiki, ki se zavzemajo za neodvisnost. “Na ravni Evropske unije bi moral obstajati regulativni okvir za zaščito žrtev in zagotavljanje, da uporaba te vohunske programske opreme ne krši pravic in svoboščin ljudi,” je opozorila katalonska ministrica.

V okviru večdnevnega obiska se je sestala tudi s poslansko skupino Levice.

Spomnila je, da bodo 23. julija v Španiji potekale predčasne parlamentarne volitve. Kot je zatrdila, si bo Katalonija ne glede na sestavo nove vlade še vedno prizadevala najti načine, kako nadaljevati pogajanja o izhodu iz katalonskega konflikta.

Katalonska zunanja ministrica o Meritxell Serret i Aleu se je udeležila tudi novinarskega zajtrka , ki ga pripravlja delegacija katalonske vlade za Centralno Evropo. Posnetek njenega nastopa objavljamo na Topnews.si in Youtube kanalu Toptv.si.

“Na naši strani obstaja močna volja za rešitev katalonskega konflikta. V luči tega si prizadevamo za končanje sodnega zatiranja katalonskega gibanja za neodvisnost. Prav tako pa si prizadevamo najti način, kako zagotoviti nov referendum,” je še dodala.

230524-press-kit-drought

COMMENTS

Wordpress (0)