(VIDEO) “Ignorirajo nas” – Ruparjevi, ki jih Urška Klakočar ni spustila v parlament, pred DZ-jem peli Slakovega Čebelarja – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Ignorirajo nas” – Ruparjevi, ki jih Urška Klakočar ni spustila v parlament, pred DZ-jem peli Slakovega Čebelarja

(VIDEO) “Ignorirajo nas” – Ruparjevi, ki jih Urška Klakočar ni spustila v parlament,  pred DZ-jem peli Slakovega Čebelarja

-Iniciativa Glas upokojencev in Inštitut 1. oktober sta danes v zakonodajni postopek vložila predlog zakona za izredno zvišanje pokojnin. V mesecu dni so zbrali 10.278 podpisov, so predstavniki organizacij povedali na današnji novinarski konferenci pred DZ.

Nekaj  podpornikov se je udeležilo tudi slovesne predaja podpisov v državni zbor. Ob tem so zapeli tudi neuradno himno shoda upokojencev, čebelice!

Rupar je na novinarski konferenci sicer pozdravil ustanovitev seniorske organizacijo stranke Gibanje Svoboda. “Če bodo naredili kaj več, kar do sedaj niso in se bodo večkrat spomnili na težko življenje upokojencev, ki so jih do sedaj zanemarjali, če bodo lahko spodbudili predsednika vlade, ki ignorira večino tistih, ki njemu nismo nekam zlezli, potem bomo zelo veseli, da se ustanovijo,” je med drugim dejal Rupar.


“Žal mi je, danes poteka v državnem zboru RS tudi posvet na temo boljšega življenja upokojencev in vseh teh nekaj sto tisoč ljudi, ki stojijo za nami, ne samo spregledali, spregledati nas ne morejo, ignorirajo nas. Zavrnili so namreč našo udeležbo na tem posvetu, čeprav bi jim lahko marsikaj pomagali, tako pa mi je žal, da te ljudi puščajo izven vrat državnega zbora. Dobil sem tudi pismo kabineta predsednice državnega zbora v katerem se opravičujejo, češ da so to načrtovali že prej , da naša ljudska iniciativa Glas upokojencev ni dovolj stara, da smo komaj pol leta. Res je žal je sramota, zanimivo pa je da noter pa že sedijo predstavniki še neustanovljenih  seniorjev Svobode, ki so šele v porodnih krčih dobili svoje zadovoljstvo. Torej v glavnem gre za hudo diskriminacijo, polarizacijo spet levi desni,” je bil kritičen Rupar .

Društvo 1. oktober po navedbah Ruparja ne tekmuje za glasove upokojencev, ampak se z vsemi, tako z levico in desnico, bori za višje pokojnine. Edina tekma, ki je, je tekma za višje pokojnine. Pravi, da je razočaran, da oblast ignorira ljudi, ki se zbirajo na trgu, ki jim ni dobro. Spomnil je, da z ustavo ne svobodnjaki, ne levičarji, ne desničarji nimajo zagotovljenih boljših pogojev, ki to niso. “Ne govorite, ne sestankujte, ne posedajte in ne hodite z letali ne vem kam, ker ljudje od vas pričakujejo rezultate,” je pozval vse, ki se danes nahajajo na posvetu za boljše življenje upokojencev.

“Naša borba se seli iz tega trga, iz te države, v tujino, v upanju, da so tam bolj normalni kot tukaj. Avtobus s protestniki je poln”, je poudaril in napovedal, da bo prišlo do nekaj sestankov. Novinarjem pa je sporočil, da naj ne govorijo, da je tam Rupar blatil Slovenijo, ker je nikdar v življenju ne bom, ker je to moja domovina. “Bom pa povedal resnico, kaj se v Sloveniji dogaja pod oblastjo”, je poudaril in dodal, da bo v tujini v prihodnje poročal tudi o dejanju drugih vlad, če bo diskriminacija na dnevnem redu in v kolikor bo prisotna delitev naroda, da lahko vladajo.

COMMENTS

Wordpress (0)