Pavel Rupar zahteva opravičilo, Larisa Daugul vztraja: “Eden od protestnikov mi je iz rok izpulil službeno kartico…” – TOPNEWS.si

Pavel Rupar zahteva opravičilo, Larisa Daugul vztraja: “Eden od protestnikov mi je iz rok izpulil službeno kartico…”

Pavel Rupar zahteva opravičilo, Larisa Daugul vztraja: “Eden od protestnikov mi je iz rok izpulil službeno kartico…”

Incident pred RTV SLO so si enostavno izmislili tiste strukture, ki hlapčevsko sledijo enoumju in za svoje delovanje uporabljajo laži in na podlagi tega seveda obsodbe in sodbe! Incidenta ni bilo, o njem ne obstaja ne video, so pa priče, ki bodo potrdile, da Novinarke Larise ni nihče napadel,” je na družbenem omrežju zapisal Pavle Rupar.

Larisa Daugul: “Še enkrat: V četrtek mi je med snemanjem prihoda Pavla Ruparja pred RTV Slovenija, kamor je Rupar na Facebooku pozval del udeležencev shoda upokojencev, eden od protestnikov iz rok izpulil službeno kartico. Kot je razvidno iz posnetka sem zaradi tega s snemanjem prekinila.

https://twitter.com/LarisaDeGaulle/status/1664566798841180161

Ko je protestnik na podlagi moje kartice ugotovil, da sem novinarka RTV-ja, je sledilo je dretje, žaljenje, fizične grožnje… Ne bom ponavljala. Po dogodku sem z delom prekinila, ker me je postalo strah, česar je me bilo najprej sram. 

Novinar mora prenesti določeno mero nelagodja na terenu, protesti pa so legitimen način izražanje jeze nad razmerami v družbi. Napada ne jemljem osebno, ker vem, da je posledica večletnega sistematičnega in načrtnega hujskanja proti novinarjem RTV-ja in drugih medijskih hiš.
Ker tisti, ki izvajajo hujskaštvo, vedo, da je to res, me zdaj postavljajo na laž. Obtožbe, da je bil dogodek zrežiran, so grozljive, ne pa presenetljive. Namigovanjem se pridružujejo celo nekateri vodilni kadri znotraj naše medijske hiše. Popravek: Incident se je zgodil v sredo, 31. maja, in ne v četrtek, kot sem pomotoma zapisala,” je na Twitterju zapisala napadena novinarka.

 

https://twitter.com/LarisaDeGaulle/status/1664566798841180161

Spoštovani!
V prilogi vam pošiljam Zahteva za opravičilo “Inštitutu 1. oktober”, upokojenkam in upokojencem in Pavlu Ruparju za neupravičene napade in komentarje, ki ste jih objavljali v zvezi s zlaganim incidentom pred RTV SLO ob shodu, KI GA NISMO ORGANIZIRALI NE V DRUŠTVI , NE JAZ OSEBNO, čeprav ste nam to pripisali!
Hkrati vas obveščam, da bomo policiji ovadili tri osebe, za katere je verjetno, da so si “našad” izmislile, ga vodile in usmerjale preko mobilnih povezav in nas tudi krivo obsodile za incident! Zbranih je več kot dovolj posnetkov, prič in dokazov , ki tej domnevi sledijo!
V skladu z Ustavo republike Slovenije, Zakonom o medijih, svobodi govora in Kazenskem zakoniku ZAHTEVAM, DA VSEBINO PISMA, KI SMO GA POSLALI DRUŠTVOM IN ZDRUŽENJEM NOVINARJEM, Asti Vrečko, direktorju RTV SLO TUDI OBJAVITE IN SE HKRATI ZA NAPAD NAME OPRAVITE TUDI TISTI, KI STE POTENCIRALI IN NAMERNO DODAJALI VSEBINE ZARADI NAMENA DISKREDITACIJI DRUŠTVA IN MENE OSEBNO!
O napadu na Inštitut, kot civilno družbo, njene voditelje ter upokojenke in upokojence SEM DOLŽAN O TEH NAPADIH OBVESTITI PRISTOJNE KOMISIJE IN ORGANE V EVROPSKI UNIJI!
Pavel Rupar

Zahteva za opravičilo RTV , Asta Vrečko in drugi

COMMENTS

Wordpress (0)