“Zanemari, da gre za edini možen način, da Janša sestavi vlado” – Franci Kek javno sprašuje Jerneja Pikala “ali se bo od Logarjeve Platforme distanciral, ko bo ta postala stranka” – TOPNEWS.si

“Zanemari, da gre za edini možen način, da Janša sestavi vlado” – Franci Kek javno sprašuje Jerneja Pikala “ali se bo od Logarjeve Platforme distanciral, ko bo ta postala stranka”

“Zanemari, da gre za edini možen način, da Janša sestavi vlado” – Franci Kek javno sprašuje Jerneja Pikala “ali se bo od Logarjeve Platforme distanciral, ko bo ta postala stranka”

Medtem, ko  je predsednik SDS-a Janez Janša ustanovitev  Logarjeve platforme pozdravil, pa se tako na družbenih omrežjih kot tudi v uradni politiki pojavljajo različni odzivi na ustanovitev Platforme sodelovanja.

“Anže Logar je vidni predstavnik ene stranke – SDS,” je ustanovitev društva Platforma Sodelovanja, ki mu predseduje Logar, včeraj komentiral predsednik vlade Robert Golob.“Vsa njegova dejanja, vse njegove besede, vsa njegova stališča, tudi v zadnjem letu, reflektirajo in odražajo izključno politiko SDS,” je povedal Golob in dodal, da se Logar do zdaj ni ogradil od nobene sporne izjave stranke SDS ali predsednika stranke Janeza Janše.

“Pa jih je bilo dovolj v zadnjem času: od poziva na državljansko vojno, hujskanja ljudi in podobno. Da ne bom govoril o zlorabi institucij, ki so se dogajale in se zdaj razkrivajo. Žal ne zmore kritičnega pogleda na delovanje stranke SDS, torej je zelo jasno, katera stališča bo zagovarjal v prihodnje – izključno stališča SDS. To ni nobena neodvisna platforma,” je dodal

Janez Janša pa je v odzivu na Golobovo uničujočo kritiko Logarjeve platforme dejal: Jaz mislim , da  gospoda Goloba ni najbolj zmotilo to da je gospod Logar član naše stranke, saj to ni kaka skrivnost ne in je tudi ne skriva, mislim , da ga je najbolj zmotilo tisto kar je mene najbolj razveselilo, to je ime te platforme. “Platforma sodelovanja je nekaj, kar poudarja bistvo, za katero se ves čas zavzema tudi SDS. Gospod Golob pa je posvojil govorico izključevanja, ki jo je gojila prejšnja opozicija, ki je sedaj itak več ali manj v stranki Svoboda, ko je praktično ves svoj vstop v politiko  gradila na izključevanju. Na temu proti čemer so, ne pa na tem zakaj so. Tako da kakršnakoli platforma sodelovanj je odgovor na to izkrivljeno stvarnost, ki jo je prinesla smer izključevanja in jaz upam, da bo teh pogovorov o ključnih temah čimveč ” je v odzivu  Golobovo oceno Logarja  včeraj dejal Janez Janša

“Nova platforma s starimi obrazi. Tudi razočaranimi obrazi.” S temi besedami pa je Logarjevo platformo ocenila predsednica SD Tanja Fajon. Prepričana je, da to ne pomeni odmika od že znanih politik. Po njenih besedah bo čas pokazal, v katero smer bo šlo društvo, ne pričakuje pa bistvene razlike glede na nosilca platforme.

“Kdorkoli pa se odloča, da pristopa k tej platformi, se odloča po svoji vesti, tudi če gre za kakšnega vidnega člana Socialnih demokratov, je to njegova osebna odločitev,” pa je Fajon komentirala odločitev vidnega člana SD Jerneja Pikala, ki se je pridružil platformi, čeprav je še vedno član stranke socialanih demokratov. “Zanemari, da gre za edini možen način, da Janša sestavi vlado. Pravi, da ne gre za politično stranko, ampak društvo. Jernej Pikalo,ker so komentarji pod vašimi objavami onemogočeni, vas na ta način sprašujem, ali se boste od Platforme distancirali, ko bo ta postala stranka?, ” je javno vprašanje na Jerneja Pikala naslovil Franci Kek.

 

Sodelovanje z Logarjem na čelu stranke si obetajo tudi v NSi-ju.

 

Dolgoletni član Janez Pogorelec je izrazil upanje, da so bili vzpostavljeni “nastavki tega, da bo na neki točki gospod Logar prevzel SDS, in potem sem skoraj prepričan, da bo desnica zmagala na volitvah”. Komentator Radia Študent Tomaž Zaniuk pa je v zapisu: “Platforma sodelovanja SDS z Novo Slovenijo” razdelal tezo Janeza Pogorelca.
“Kot je namreč domačim občilom še pred današnjim dnem oznanil Matej Tonin, je Nova Slovenija pripravljena tudi na politično žrtev enega poslanca, ki bi ji ga naj po njihovih podatkih prav NSi odnesla morebitna nova stranka Anžeta Logarja in danes predstavljenih večinoma desno-politično usmerjenih somišljenikov in Alje Brglez ter Jerneja Pikala kot bolj socialdemokratsko liberalnih političnih kadrov. Toda tako to gre. Matej Tonin si sicer prav po slovensko privoščljivo želi, da bi še veliko več poslancev kot Novi Sloveniji nova morebitna stranka Anžeta Logarja odnesla prav Slovenski demokratski stranki, od koder sicer njen pobudnik prihaja in katere član še naprej je. Hkrati pa ne zaznava, da je ta Platforma sodelovanja za prihodnost SDS tudi edini način, preko katerega je lahko še kdaj Janez Janša pripravljen politično ponovno sodelovati s so-opozicijsko Novo Slovenijo,” med drugim piše Zaniuk.

COMMENTS

Wordpress (0)