Inštitut 8. marec: “Referendum za vodo ni bil financiran iz tujine” s sredstvi nemške fundacije Guerilla Foundation – TOPNEWS.si

Inštitut 8. marec: “Referendum za vodo ni bil financiran iz tujine” s sredstvi nemške fundacije Guerilla Foundation

Inštitut 8. marec:  “Referendum za vodo ni bil financiran iz tujine” s sredstvi nemške fundacije Guerilla Foundation

Spomnimo: Podmladek stranke SDS je namreč Inštitut 9. marec obtožil, da so referendumsko kampanjo, ki se je končala 11. julija 2021, financirali s sredstvi nemške fundacije Guerilla Foundation, čeprav čeprav , kot so zapisali “s to fundacijo pred referendumom nismo imeli nobenih stikov, smo se na projekt za financiranje prijavili tri mesece po koncu referendumske kampanje, je bil prijavljen projekt odobren konec leta 2021, pogodba podpisana in denar nakazan pa šele v letu 2022 za obdobje od februarja 2022 do februarja 2023”. Njihove navedbe o zakonitem delovanju, je kot zagotavljajo potrdilo tudi računsko sodišče.

 

 

Pozdravljeni!

Podmladek SDS si je pred dvema mesecema z namenom diskreditacije inštituta in vodnega referenduma izmislil, da je bil referendum za vodo financiran iz tujine in odprl postopek na Računskem sodišču.

Ta teden smo dobili obvestilo Računskega sodišča, ki sporoča to kar je bilo očitno vsem, da so diskreditacije SDS izmišljene in da inštitut deluje zakonito. Fotografijo sporočila pošiljamo v priponki.

Obnovimo s čim nas je blatil podmladek SDS: da smo referendumsko kampanjo, ki se je končala 11. julija 2021 financirali s sredstvi nemške fundacije Guerilla Foundation, čeprav s to fundacijo pred referendumom nismo imeli nobenih stikov, smo se na projekt za financiranje prijavili tri mesece po koncu referendumske kampanje, je bil prijavljen projekt odobren konec leta 2021, pogodba podpisana in denar nakazan pa šele v letu 2022 za obdobje od februarja 2022 do februarja 2023.

Prav tako jih pri lažnih obtožbah ni zanimalo, da finančnega dela referendumske kampanje ni vodil inštitut, ampak prek posebnega računa, ki ga je skladno z zakonodajo odprlo za ta namen, društvo Eko krog iz Zasavja. Na tem računu smo zbirali donacije, s katerimi smo financirali kampanjske aktivnosti. Ostali organizatorji volilne kampanje iz civilne družbe smo zaradi zahtev zakonodaje prav tako imeli odprte račune, prek katerih smo plačevali manjše zneske, kot so stroški plakatiranja na brezplačnih plakatnih mestih. Inštitut 8. marec je za kampanjo porabil nekaj manj kot tri tisoč evrov.

SDS se ne more sprijazniti z dejstvom, da so izgubili referendum in da je njihova vlada sprejela zakon, ki je ogrožal vodo. Ustvarjajo teorije zarote in želijo prikriti, kaj se je zares zgodilo. Evidentna laž, da smo referendumsko kampanjo financirali s sredstvi Guerilla Foundation, je bila namenjena izključno diskreditaciji dela Inštituta, utišanju kritičnih glasov.

Mi pa se ne bomo pustili utišati, še naprej se bomo borili za pravičnejšo in prijaznejšo družbo.

COMMENTS

Wordpress (0)