Poravnava – Fox News bo Dominionu plačal 787,5 milijona ameriških dolarjev zaradi obrekovanja in objave lažnih novic – CNN: “Z zgodovinsko poravnavo Rupert Murdoch plačuje ceno za Trumpove volilne laži” – TOPNEWS.si

Poravnava – Fox News bo Dominionu plačal 787,5 milijona ameriških dolarjev zaradi obrekovanja in objave lažnih novic – CNN: “Z zgodovinsko poravnavo Rupert Murdoch plačuje ceno za Trumpove volilne laži”

Poravnava – Fox News bo Dominionu plačal 787,5 milijona ameriških dolarjev zaradi obrekovanja in objave lažnih novic – CNN: “Z zgodovinsko poravnavo Rupert Murdoch plačuje ceno za Trumpove volilne laži”

Ameriška televizijska hiša Fox News in proizvajalec glasovalnih naprav Dominion sta sklenila poravnavo v tožbi zaradi obrekovanja v zvezi z neutemeljenimi trditvami o volilnih goljufijah na predsedniških volitvah 2020. Fox News bo Dominionu plačal 787,5 milijona ameriških dolarjev (približno 720 milijonov evrov), poročajo tuje tiskovne agencije.

Poravnavo sta družbi dosegli v torek zvečer tik pred začetkom sodnega postopka. V tožbi je Dominion prvotno zahteval približno 1,6 milijarde ameriških dolarjev (približno 1,5 milijarde evrov) odškodnine, ker je televizija Fox News širila lažne novice o domnevnem manipuliranju z volilnimi napravami leta 2020. Dominion trdi, da je konservativna mreža namerno razširjala teorije zarote nekdanjega predsednika Donalda Trumpa.

“Resnica je pomembna,” je ob objavi poravnave dejal Dominionov odvetnik Justin Nelson. “Laži imajo posledice,” je poudaril.

Glavni izvršni direktor družbe Dominion John Poulos je dejal, da je dogovor vključuje Foxovo priznanje, da je širil laži o družbi Dominion, ki so povzročile ogromno škodo njegovemu podjetju, zaposlenim in strankam.

Iz družbe Fox News pa so sporočili, da priznavajo sodbe sodišča, ki je ugotovilo, da so bile nekatere Foxove trditve o družbi Dominion neresnične, obenem pa so poudarili, da poravnava “odraža Foxovo zavezanost najvišjim novinarskim standardom”.

“Upamo, da bo naša odločitev, da spor z Dominionom rešimo sporazumno, namesto da bi ga reševali z razdiralnim sojenjem, državi omogočila, da se od teh vprašanj oddalji,” so zapisali v izjavi.

COMMENTS

Wordpress (0)