Uroš in Urška: “Dobro in tukaj bova, kar se tega tiče, naredila piko”- Kako je Urška Klakočar Zupančič sinoči v 24 ur zvečer popolnoma deklasirala “lovca na senzacije” Uroša Slaka, ki je na neki točki pogovora obupal in se vdal – TOPNEWS.si

Uroš in Urška: “Dobro in tukaj bova, kar se tega tiče, naredila piko”- Kako je Urška Klakočar Zupančič sinoči v 24 ur zvečer popolnoma deklasirala “lovca na senzacije” Uroša Slaka, ki je na neki točki pogovora obupal in se vdal

Uroš in Urška: “Dobro in tukaj bova, kar se tega tiče, naredila piko”- Kako je Urška Klakočar Zupančič sinoči v 24 ur zvečer popolnoma deklasirala “lovca na senzacije” Uroša Slaka, ki je na neki točki pogovora obupal in se vdal

Afriška turneja, ki jo je v daljšem zapisu na družbenih omrežjih popisala predsednica Državnega zbora Urška Klakočar Zupančič in na katero se je po obisku Afrike vsul plaz kritik in očitkov, je bila tudi tema sinočnje oddaje 24 zvečer. Voditelj Uroš Slak, ki formo oddaje 24 ur. zvečer spreminja, pač  v skladu s svojim okusom za senzacije, pa si je tokrat polomil zobe na gostji Urški, ki mu je dala “tinte pit,” kot se temu reče v novinarskem žargonu. “Je lobirala ali se šla poslanski turizem? Predsednica državnega zbora je spet pod plazom kritik tokrat zaradi obiska srednje afriških držav, ne le zaradi (nepotrebnih) stroškov, ki jih v njenem kabinetu še niso uspeli izračunati, ampak predvsem zaradi izjav in srečanj, ki jih je v Ruandi in Ugandi opravil. Gre za upravičene kritike zdrsov, ki  funkciji predsednici državnega zbora ne pritičejo,” je senzacionalistično Uroš Slak napovedal svojo gostjo Urško Klakočar Zupančič.

 

“Gospa Klakočar Zupančič se vam ne zdi, da ste obisk v Afriki spremenili v pravi šov,” je pogovor s predsednico državnega zbora, začel Uroš Slak.
“Ne, obisk v Afriki ste vi spremenili v pravi šov, mediji”.
“Zakaj”?
“Zato, ker ste povzemali v glavnem iz Twitter objav in iz ruanskih in predvsem uganskih medijev, kot sem videla, in predvsem zelo selekcionirano, in na tak način, ko so informacije tudi vzete iz konteksta, kar je bilo prikazano. Relativizirate in minimalizirate mojo vlogo in jo lahko celo smešite.., kar kaže na izjemno nizko kredibilnost medija “.
Slak se je branil, da je osnovna naloga medije, da vladajočim gledajo pod prste in nastavijo ogledalo: “Mediji smo samo povzemali vaše izjave. To kar ste tam počeli”
“Vi ste povzemali selekcionirano in vzeto iz konteksta in kot sem videla, tudi iz nekaterih Twitter objav. Jaz sem mislila, da povzemanje iz Twitterja sodi v prejšnji mandat in da smo s tem končali. Očitno nismo in to ste mediji spremenili v pravi šov. Res je in prav je, da gledate vladajočim pod prste,  ampak tudi vi morate kdaj sprejeti kakšno kritiko”.
“Ampak se vam zdi, da vam pa ni treba sprejeti nobene kritike  in da  mediji  nikoli ne kritizirajo vaše delo…”?
“Jaz sem večkrat prejela kakšno kritiko, tudi za svoje dejanje. sem se že upravičila, se zelo dobro spomnim …,ampak v tem konkretnem primeru je bil obisk v tej afriški državi, ki je bil mimogrede zelo uspešen in opravljen na izjemno spoštljivem nivoju,   izrabljen za pridobivanje gledanosti in klike. Oprostite tako je bilo….Oprostite, zakaj niste poročali recimo o moji udeležbi na komemoraciji ob 29-ti letnici genocida v Ruandi proti Tucijem , kjer sem bila ena redkih državnic. Niti enega prispevka na to  nisem videla.

Tu pa je Urošu Slaku počasi že zmanjkalo špage, saj so njegove oddajo večkrat  sestavljen iz enega dogodka ali pogovora plus dogajanje na Otoku in je pogovor o tem končal z besedami: “Dobro in tukaj bova naredila, kar se tega tiče, piko”.

Da ne bo izgledalo, da gre za apologijo in zagovarjanje Urške Klakočar Zupančič seveda za konec  objavljamo tudi  “globoke misli”  dežurnega kritika predsednice državnega zbora Romana Vodeba.

 

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)