Paradoks: Ko Janez Janša Robertu Golobu prijavi sovražni govor – TOPNEWS.si

Paradoks: Ko Janez Janša Robertu Golobu prijavi sovražni govor

Paradoks: Ko Janez Janša Robertu Golobu prijavi sovražni govor

Potem, ko je v petek  začel delovati Strateški svet za preprečevanje sovražnega govora pri predsedniku vlade, ki ga je Robert Golob, kot zapisali na vladni spletni strani ustanovil v želji po dvigu ravni komuniciranja, spoštljivemu dialogu in odpravljanju sovražnega govora, so minuli vikend družbena omrežja skoraj pregorela. Kako velik poudarek so Golobi dali  zadevi kaže tudi tedenski utrip vlade, ki se tokrat končuje z petkovo ustanovno sejo Strateškega svet za preprečevanje sovražnega govora.

Veliko pozornosti so zadevi nameni predvsem mediji v orbiti Janeza Janše, ki ne skrivajo nasprotovanja  ustanoviti novega strateškega sveta. Največ pozornosti je seveda namenjeno koordinatorki strateškega sveta  Niki Kovač, ki je na Facebooku zapisala: “Sprejela sem koordinacijo Strateškega sveta za preprečevanje sovražnega govora.
Naslednja seja bo na začetku aprila. Poglejmo, kaj lahko naredimo skupaj. Ekipa je dobra”.

Vendar so zadevo vzeli resno tudi Janez Janša, ki je Robertu Golobu. Seveda to nebi bilo nič posebnega, če nebi Janša za sovražni govor prijavil kar predsednika vlade zaradi izjav v še v času predvolilne kampanje.

COMMENTS

Wordpress (0)