(V ŽIVO) Strateški svet za preprečevanje sovražnega govora bo koordinirala Nika Kovač – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Strateški svet za preprečevanje sovražnega govora bo koordinirala Nika Kovač

(V ŽIVO) Strateški svet za preprečevanje sovražnega govora bo koordinirala Nika Kovač

Strateški svet za preprečevanje sovražnega pri predsedniku vlade bo danes začel delo. Premier Robert Golob je vodenje sveta ponudil direktorici Inštituta 8. marec Niki Kovač, ki je danes tudi sporočila, da bo ponudbo sprejela.

“Povabilo v svet za preprečevanje sovražnega govora in povabilo za njegovo koordinatorstvo sem dobila danes zjutraj. Povabilo me je presenetilo. Gesta se mi zdi korektna. Cenim tudi odziv odločevalcev glede obsodbe napada name. Strateški svet je posvetovalno telo predsednika vlade in vlade. V takšnih telesih so tradicionalno predvsem strokovnjaki in strokovnjakinje izven krogov vlade: iz univerz, gospodarstva, sindikatov in civilne družbe.
Ponudbo vodenja sveta jemljem resno in bom o njej razmislila. Moj razmislek bo šel predvsem v smeri, kaj lahko prevzem tovrstne funkcije doprinese pri boju proti sovražnemu govoru, ki ga trenutno peljemo v Inštitutu 8. marec.

Ker v Inštitutu verjamejo, da so za dosego družbenih sprememb nujna vsebinska zavezništva, povezovanja in sodelovanja, ker imajo jasno vizijo, kaj si na področju zmanjševanja sovražnega govora želijo, je ponudbo nemogoče zavrniti, je navedla. Po njenih besedah bodo v inštitutu še vedno ostali kritični do vlade in se še naprej borili za javno zdravstvo, šolstvo, socialno državo.

V strateškem svetu bodo sodelovali predstavniki pristojnih ministrstev, predstavniki centra nevladnih organizacij in posamezniki na Golobovo osebno povabilo. K sodelovanju je med drugim povabil Dragana Petrovca.

V petek, 17. marca, ob 14.00, se bo na ustanovni seji sestal strateški svet za preprečevanje sovražnega govora pri predsedniku vlade. Po zaključku seje bo predvidoma ob 15.00 izjava za javnost, na kateri bo sodeloval tudi premier dr. Robert Golob. Tiskovno konferenco bomo prenašali v živo na Topnews.si in YouTube kanalu TopTV.si

COMMENTS

Wordpress (0)