“Napad. Spet. Danes se mi je zgodilo ponovno” – Nika Kovač o tem, da je bila danes znova napadena: “Si ti Nika z Inštituta 8. marec? Nič nisem vesel, da te vidim”” – TOPNEWS.si

“Napad. Spet. Danes se mi je zgodilo ponovno” – Nika Kovač o tem, da je bila danes znova napadena: “Si ti Nika z Inštituta 8. marec? Nič nisem vesel, da te vidim””

“Napad. Spet. Danes se mi je zgodilo ponovno” – Nika Kovač o tem, da je bila danes znova napadena: “Si ti Nika z Inštituta 8. marec? Nič nisem vesel, da te vidim””

“Danes se mi je zgodilo ponovno. Napad. Spet,” je Inštitut 8. marec sporočil na Twitterju. Kovačeva je bila deležna žaljivih besed, nato pa je neznanec “vstal, se zagnal proti njej in vpil”. Stekla je v lokal, kjer se je dobila z dekleti, nemudoma poklicala policijo in podala prijavo.

Na Facebook profilu so  v Inštitutu 8. marec o tem zapisali: “Si ti Nika z Inštituta 8. marec? Nič nisem vesel, da te vidim.” Njegove žaljivke in jezne besede. Moj pospešen korak v drugo smer. Povišan srčni utrip. Strah. In panika.
Nanekrat vstane in se zažene proti meni. Vpije. Vpije o delovanju Inštituta. Vpije o temah, kjer po njegovem mnenju, ne reagiramo pravilno. Grozeče se približuje.
Gospod za mizo v lokalu opazi. Reče, naj sedem k njemu. Skuša pomiriti nasilneža. Vzpostavi distanco. Jaz pa v stiski stečem v lokal.
Pokličem policijo. Oddam prijavo. Policista ste izjemno korektna in prijazna. Še en obisk policije je opravljen. Dobim se s puncami. Mark je že z mano.
In se zlomim. Sistematično nasilje ima posledice. Pri tem tudi sama nisem izjema.
S puncami se ponovno odločimo, da fajtamo dalje. Vemo, da se ne smemo umikati agresiji. Vemo, da se ne smemo umikati glasnim grozečim moškim.
Ne smemo dovoliti, da nas utišajo. Ko je najtežje, vztrajajmo. In delimo samo ljubezen.In solidarnost.Korak po koraku.

Direktorica Inštituta 8. marec je bila danes znova napadena, je inštitut sporočil tudi na Twitterju. Kot je zapisal, jo je osumljenec vprašal, ali je z Inštituta 8. marec, nato pa pripomnil: “Nič nisem vesel, da te vidim.”

COMMENTS

Wordpress (0)