(VIDEO) “Absolutno. Vse, kar je možno, bomo preučili in uvedli” – Joc Pečečnik bo mlade zaradi vdora na tuje zemljišče ovadil, Janez Janša pa hipotetično: “Kar lahko oni lahko tudi upokojenci?” – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Absolutno. Vse, kar je možno, bomo preučili in uvedli” – Joc Pečečnik bo mlade zaradi vdora na tuje zemljišče ovadil, Janez Janša pa hipotetično: “Kar lahko oni lahko tudi upokojenci?”

(VIDEO) “Absolutno. Vse, kar je možno, bomo preučili in uvedli” – Joc Pečečnik bo mlade zaradi vdora na tuje zemljišče ovadil, Janez Janša pa hipotetično: “Kar lahko oni lahko tudi upokojenci?”

Po protestu so iz skupine Mladi za podnebno pravičnost sporočili, da je Policija med shodom nekaj oseb popisala. “Šlo je za povsem miren in nenasilen shod, zato ne razumemo, niti nam ni bilo pojasnjeno, zakaj se je Policija odločila ukrepati na takšen način,” se čudijo v skupini, kjer so shod označili za “povsem miren in nenasilen”. S Policije so nam odgovorili, da so opravljali varovanje javnega shoda, ki se je začel v središču Ljubljane, nato pa nadaljeval za Bežigradom.

Štadion je naš!”, “Parki in igrišča, ne parkirišča!”, “Mesto nam je ukradel kapital!”,  je pisalo na transparentih, ki so jih nosili udeleženci podnebnega štrajka, ki so gesla protesta večkrat ponovili tudi na Plečnikovem stadionu”. “Prostor, ki je bil 16 let odtujen od mesta in ljudi, odpirajo kot javni park, in da jim je mesto ukradel kapital! S sajenjem dreves in odpiranjem parka opozarjajo, obenem pa terjajo odgovornost od institucij in posameznikov, ki so kontra javnemu dobremu.” Od kulturnega ministrstva zato zahtevajo otvoritev Plečnikovega štadiona, kot javnega mestnega parka.

“Shod je najprej potekal v skladu z napovedanim programom, nekaj po 14. uri pa je trenutno še neznani storilec poškodoval in odstranil verigo na vratih objekta na Dunajski cesti v Ljubljani in omogočil, da je več udeležencev shoda vstopilo na zasebno posest, kjer so nadaljevali s shodom,” so sporočili iz Policije. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja so policisti pričeli z ugotavljanjem identitete oseb, ki so vstopile v notranjost objekta.

 

 

https://twitter.com/petra_jansa/status/1631688549882908673

https://twitter.com/MilenaMilenca/status/1631672745518944260

https://twitter.com/brutus91101394/status/1631691892214624256

Udeleženci podnebnega protesta so glasno nasprotovali popisu nekateri pa so se umaknili skozi druge poti namesto na vhodu z Dunajske. Policija je popisovanje pojasnila z ugotavljanjem suma kaznivega dejanja. Ključavnica vrat na vhodu je bila namreč preščipnjena ,vendar se to ni zgodilo med protestom. Tea Jarc iz sindikata Mladi plus, ki je bila sicer Poleg Jaše Jenulla duša kolesarskih protestov se je ob tem pregovarjala s policisti ter jim vprašala: “Ali je vseh 500 ljudi vlomilo?”, “Ali so koga videli preščipniti ključavnico?”, “Ali popisujejo ljudi, ker so sadili drevesa, in ker gre za dijake, upokojence itd.?”

https://twitter.com/TeaJarc/status/1631711991130734593

https://twitter.com/starihalj/status/1631766578155999236

https://twitter.com/starihalj/status/1631769142729617409

“Z razlogom ugotavljanja identitete so bile osebe tudi takoj seznanjene. Skupno je bila ugotovljena identiteta 48 oseb, od tega sta bili le dve osebi mladoletni.” Po zaključku shoda, ki se je končal ob 15. uri, so policisti opravili ogled kraja kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari.

Pečečnik bo mlade zaradi vdora na tuje zemljišče ovadil

Lastnik objekta je bil glede motenja posesti, na katerega so udeleženci vstopili, napoten na zasebno tožbo, so sporočili s Policije.

Lastnik objekta je družba Bežigrajski športni park, katere lastnik je prek podjetja Elektronček Joc Pečečnik, ki je dejal, da sicer podpira podnebne proteste, da pa bo mlade zaradi vdora na tuje zemljišče ovadil. “Absolutno. Vse, kar je možno, bomo preučili in uvedli. Jaz na nobenem zasebnem dvorišču ne sadim dreves in ne želim, da se bodo sadila tudi na našem zasebnem zemljišču,” je za za televizijo POP TV povedal  Pečečenik

Policija: Prijavljeni javni shod ni potekal v skladu s prijavljenim programom zato so  popisali tudi organizatorja protesta, ki pa ni bil v postopku zaradi zasedbe Plečnikovega stadiona ampak zaradi kršitev cestno prometne zakonodaje.

“Policisti še preverjajo okoliščine kršitve Zakona o javnih zbiranjih, saj prijavljeni javni shod ni potekal v skladu s prijavljenim programom,” dodajajo na Policiji, kjer zbirajo tudi obvestila “o zaznanih kršitvah cestno prometne zakonodaje, saj so udeleženci hodili po cesti, s tem ogrožali in ovirali promet ter povzročili zastoje v prometu.” Če bodo na Policiji dodatno zaznali kazniva dejanja ali prekrške, bodo izvedli dodatne ukrepe v skladu z zakonodajo.

O vseh okoliščinah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo, sporočajo s Policije, kjer dodajajo, da spoštujejo in podpirajo izražanje mnenj, vendar so vsi udeleženci dolžni spoštovati slovensko zakonodajo.

COMMENTS

Wordpress (0)