( V ŽIVO) Franc Kangler na slavnostni akademiji v “poroko” z SDS – V Mariboru se bo Janševi SDS nocoj priključila Nova ljudska stranka (NLS) Franca Kanglerja – TOPNEWS.si

( V ŽIVO) Franc Kangler na slavnostni akademiji v “poroko” z SDS – V Mariboru se bo Janševi SDS nocoj priključila Nova ljudska stranka (NLS) Franca Kanglerja

( V ŽIVO) Franc Kangler na slavnostni akademiji v “poroko” z SDS – V Mariboru se bo Janševi SDS nocoj priključila Nova ljudska stranka (NLS) Franca Kanglerja

SDS bo danes v Mariboru s slavnostno akademijo obeležila 34. obletnico ustanovitve stranke. Ob tej priložnosti bodo podelili tudi najvišja priznanja SDS za leto 2022, so sporočili iz stranke. Na dogodku pa naj bi se SDS priključila Nova ljudska stranka (NLS) Franca Kanglerja, ta pa naj bi tudi prevzel vodenje mariborskega odbora SDS.

O združevanju strank je sicer prvi poročal Večer, razlog za združitev pa naj bi bil krepitev SDS v Mariboru, kjer je bila na lokalnih volitvah Kanglerjeva stranka bolj uspešna. NLS je v mestnem svetu dobila osem sedežev, SDS pa le štiri.

Po združitvi s Kanglerjevo NLS bi SDS v mariborskem mestnem svetu postala najmočnejša svetniška skupina poleg liste župana Saše Arsenoviča. Obe listi bosta tako imeli 12 glasov, Gibanje Svoboda pa jih ima 11.

Kangler naj bi prevzel tudi vodenje mariborskega odbora SDS. Tega trenutno vodi poslanec SDS Dejan Kaloh, ki mu mandat poteče v marcu, za novega pa ne bo kandidiral.

Informacije o združevanju strank sicer v SDS niso potrdili, tudi Kangler je bil za STA nedosegljiv. Da potekajo pogovori o združitvi strank, a da morajo sklepe o tem najprej potrditi še organi stranke, pa je za STA v torek potrdil vodja svetniške skupine NLS Milan Mikl. Na vprašanja STA o tem, kdaj bosta stranki sprejeli omenjene sklepe, tudi nista odgovorili.

Danes bo sicer v Mariboru potekal tudi kongres strankinega podmladka, Slovenske demokratske mladine. Udeležili se ga bodo tudi predsednik SDS Janez Janša in drugi vidni predstavniki stranke.

Slavnostna akademija ob 34. obletnici ustanovitve stranke SDS s podelitvijo najvišjih priznanj stranke za leto 2022 se bo začela ob 18.uri in jo bomo prenašali v živo na Topnews.si in You Tube kanalu TopTV.si

COMMENTS

Wordpress (0)