(VIDEO) Nesojena predsedniška kandidatka Nina Krajnik, alias slovenska Sharon Stone, se vrača – Za zdaj v Areno Igorja Pirkoviča – TOPNEWS.si

(VIDEO) Nesojena predsedniška kandidatka Nina Krajnik, alias slovenska Sharon Stone, se vrača – Za zdaj v Areno Igorja Pirkoviča

(VIDEO) Nesojena predsedniška kandidatka Nina Krajnik, alias slovenska Sharon Stone, se vrača – Za zdaj v Areno Igorja Pirkoviča

V ponedeljkovi oddaji Arena sta kot gosta Igorja Pirkoviča nastopila  Nina Krajnik in Milček Komelj, ki sta govorila predvsem  o aplavzu Svetlani Makarovič po proslavi ob slovenskem kulturnem prazniku in kulturnem aktivizmu.
Na vprašanje voditelja kakšno sporočilo je Nina Krajnik videla v aplavdiranju Svetlani Makarovič v CD – ju je Krajnikova dejala: “To sporočilo predvsem dokazuje, da smo v Slovenije dobili nekaj česar do sedaj nismo imeli, to je slovensko Leni Riefenstahl. Ne me narobe razumeti, seveda gospa Svetlana Makarovič je izjemna umetnica zlasti, kar se tiče njene literature za otroke, mladino. Vsi smo odraščali ob njenih izjemnih delih. ,,Seveda pa so to umetniki, ki so jaz mislim nekoliko preveč adaptirali na vse bolj pogubne politične priložnosti. Se pravi, gre za neko vrsto umetnosti, ki sodeluje v najrazličnejših performansih akcijah in tako naprej, ampak samo z enim namenom, ki je zelo zelo jasen. In to je, da se slučajno dominantna ideologija, tista ki ima hegemonijo in katere simbol tudi rdeča zvezda je, ne bi slučajno postavila pod vprašaj”.

https://twitter.com/jona_amitajev/status/1625532940334645249

 

Nina Krajnik je sicer bila prva, ki se je podala v predsedniško bitko. Podpirala so jo eminentna imena desnice. Pa vendar ji ni uspelo zbrati dovolj podpisov, da bi lahko kandidirala za predsednico Slovenije. Podporniki so ji obrnili hrbet, domnevno tudi zaradi srečanja z veterani druge svetovne vojne.  Pozornost pa je pritegnila s fotografijo, ki močno spominja na prizore iz filma Basic Instinc  s Sharon Stone v glavni vlogi.

 

 

 

“Se pravi pasti morajo maske svobode, maske subverzivnosti, pravzaprav tista umetnost, ki je fejk, ni avtentična in ki pravzaprav za neke kapitalistične ciljem finančne podpira vsakršno majavo oblast. Resnica njenih pogojev je pa ne zanima. Proti takšni umetnosti se je treba boriti, pa ne samo proti takšni umetnosti m tudi proti takšni politiki in proti takšni družbeni zvezi,” je med drugim ocenila Krajnikova.

Krajnikova pa ni bila kritična samo do performansa v CD-ju in  ploskanja Svetlani Makarovič ampak tudi do Jaše Jenulla, ki ga  širša javnost spoznala kot prvi obraz petkovih protestov in v zadnjem času borca za javno zdravstvo.

https://twitter.com/Teva60513013/status/1625395801634603009

COMMENTS

Wordpress (0)