“Sovražite sedanjo škodljivo oblast? V sredo 01.02. imate priložnost, da to izrazite …”- Takole Ruparjevi vabijo na protest upokojencev, kjer bodo tudi “upokojeni vojaki, ki bodo na prizorišču kuhali čaj” – TOPNEWS.si

“Sovražite sedanjo škodljivo oblast? V sredo 01.02. imate priložnost, da to izrazite …”- Takole Ruparjevi vabijo na protest upokojencev, kjer bodo tudi “upokojeni vojaki, ki bodo na prizorišču kuhali čaj”

“Sovražite sedanjo škodljivo oblast? V sredo 01.02. imate priložnost, da to izrazite …”-  Takole Ruparjevi vabijo na protest upokojencev, kjer bodo tudi “upokojeni vojaki, ki bodo na prizorišču kuhali čaj”

“Ljudska iniciativa Glas upokojencev Slovenijeza sredo, 1. februarja, pripravlja vseslovenski protest upokojencev, na Trgu republike v Ljubljani (pred parlamentom), ki se bo se bo začel ob 15. uri. Protestni shod je prijavljen, na njem bodo tudi upokojeni vojaki, ki bodo na prizorišču kuhali čaj. Prireditelji vabijo, da navzoči s seboj prinesejo slovenske zastave,” piše v enem od zapisov, ki vabijo n a jutrišnji protest tako imenovane desne civilne iniciative.

Na družbenih omrežjih je precej “kreativnih zapisov”, ki vabi na udeležbo na protestu pa tudi odgovorov zakaj se protesta ne bodo udeležili. Uporabnik Twitter profila Klemen Traven je vabilo formuliral takole: ” Sovražite sedanjo škodljivo oblast? V sredo 01.02. imate priložnost, da to izrazite”.  Med razloge za udeležbo na protestu pa organizatorji navajajo tudi  vremensko napoved.

Jože Mežan nekdanji poslanec SDS-a pa se je obrnil kar na predsednika vlade Roberta Goloba. “Ali bo predsednik Golob prišel v sredo, 1. 2. 2023 ob 15.00 na vseslovenski protest upokojencev, da se seznani s problemi? A bo prišla Kovačeva, Jarčeva, Stevanović, Jenul in ostali dušebrižniki? Ali je to sedaj drugorazredna tema? Ali je v Svobodi tudi svoboda dobila nov pomen?, se na Twitterju vprašuje Mežan.

https://twitter.com/petrinjo500/status/1620141371498831873

Po navedbah organizatorja sredinega protesta Pavla Ruparja nameravajo ustanoviti tudi javni zavod, ki se bo imenoval Inštitut 1. februar. “Če se bomo sedaj uspeli zbrati v velikem številu, nam boste dali voljo za nadaljevanje. Če nas ne bodo želeli slišati, bomo nadaljevali, dokler se zahteve ne uresničijo,” je napovedal. Po besedah Ruparja se v sredo obeta miren protest.

https://twitter.com/Nova24TV/status/1620150039489159177

COMMENTS

Wordpress (0)