Parlamentarna dinamika – Na redni seji tudi o listi devetih ministrskih kandidatov reorganizirane Golobove vlade – TOPNEWS.si

Parlamentarna dinamika – Na redni seji tudi o listi devetih ministrskih kandidatov reorganizirane Golobove vlade

Parlamentarna dinamika – Na redni seji tudi o listi devetih ministrskih kandidatov reorganizirane Golobove vlade

Poslanke in poslanci danes začenjajo redno zasedanje. Prvi dan bodo kot običajno namenili poslanskim vprašanjem ministrski ekipi. Predsednik vlade Robert Golob bo zaradi odsotnosti na poslanska vprašanja odgovarjal v torek, ko bo DZ tudi odločal o listi devetih ministrskih kandidatov, ki jih prinaša reorganizacija vlade.

Glede na najavljena vprašanja poslanci od ministrov pričakujejo pojasnila o vrsti aktualnih zadev, med drugim v zvezi z dvigom plač sodnikom in finančno vzdržnostjo doslej danih obljub glede dvigov plač v javnem sektorju, pa tudi glede trenutne situacije v zdravstvu, položaja upokojencev v času draginje in izvajanja kohezijske politike.

V torek bo na poslanska vprašanja odgovarjal še premier. Tokrat bodo ta vezana na reformo sistema plač v javnem sektorju in dvig plač v javnem sektorju, pregon koruptivnih dejanj, organiziranega in gospodarskega kriminala ter prodajo slovenskega lesa v tujino.

Seja DZ se bo nato v torek nadaljevala s ponovnim glasovanjem o noveli zakona o finančni upravi po vetu DS ter odločanju o listi devetih ministrskih kandidatov, ki jih prinaša reorganizacija vlade.

Redno sejo, ki se bo sklenila v petek, bodo sicer sredi tedna prekinili, saj se bodo poslanke in poslanci v sredo sestali na izredni seji na temo razmer v zdravstvu.

 

COMMENTS

Wordpress (0)