“Izmišljotina je to, da je gospod Berišaj moj osebni prijatelj” – Janez Janša pri Urošu Slaku o izjavi Roberta Goloba, da je Berišaj njegov osebni prijatelj – TOPNEWS.si

“Izmišljotina je to, da je gospod Berišaj moj osebni prijatelj” – Janez Janša pri Urošu Slaku o izjavi Roberta Goloba, da je Berišaj njegov osebni prijatelj

“Izmišljotina je to, da je gospod Berišaj moj osebni prijatelj” – Janez Janša pri Urošu Slaku o izjavi Roberta Goloba, da je Berišaj njegov osebni prijatelj

Spomnimo Robert Golob  je v sredo v oddaji 24UR Zvečer na vprašanje Uroša Slaka ali je še kot generalni direktor GEN-I-ja nakazoval denar v Tirano, Prištino, Beograd, gotovino naj bi dvigoval kosovski veleposlanik na Hrvaškem (Martin) Berišaj in s tem denarjem financiral predvolilno kampanjo sedanjega predsednika kosovske vlade Kurtij, dejal : “A vi veste kdo je to lansiral? To je lansirala stranka SDS pred našimi volitvami. Takrat so govorili, da so financirali mene pa mojo kampanjo, pol smo pa ugotovili, da ta gospod Berišaj, ki je mimogrede veleposlanik v Zagrebu,  osebni prijatelj gospoda Janeza Janše in v tistem trenutku je stvar iz Slovenije izginila. Zdaj so jo pač obudili očitno na Kosovu mogoče prijatelji, neprijatelji, nimam pojma.”

Se pravi vi zanikate to, če vas prav razumem, je bil vztrajen voditelj. “Vse skupaj je izmišljotina,” je vztrajal Robert Golob. “Je zadaj SDS, ste vi osebni prijatelj gospoda Berišaja, ” je Uroš Slak soočil Janez Janšo z izjavo Roberta Roberta Goloba.

“Izmišljotina je to   da je gospod Berishaj moj osebni prijatelj. Jaz njega poznam že desetletja, ker je bil  predstavnik enega od  albanskih društev v Sloveniji. Sem ga pa v teh  30- tih letih mogoče srečal sedemkrat ali sedemkrat. Nisem niti vedel, da dela za GEN, niti da je veleposlanik Republike Kosovo v Zagrebu. Jaz sem mislil , da je slovenski državljan”.

Uroš Slak je Janšo vprašal tudi ali mu je kaj žal, da v času vašega mandata nio podaljšali mandata gospodu Golobu na čelu GEN-i-ja, ker v nasprotnem primeru ne bi šel v politiko, ne bi vsa premagal na volitvah. Vam je zdaj kaj žal.

“Glejte, to je popolnoma.. Vsak lahko kandidira, vsak lahko gre v politiko, nikjer ni tudi nobene garancije, da on ne bi šel v politiko, če se mu ne bi dal nov mandat. novega mandata pa gospod golob ni dobil, ker resorni minister gospod Vrtovec tega ni predlagal”.

Po srednem obisku predsednika vlade Roberta Goloba je TV Slovenija v studiu Odmevov gostila predsednika največje opozicijske stranke SDS Janeza Janšo. Pogovor je vodil novinar Luka Svetina. “V zadnjih dneh so balkanski mediji pisali o nakazilih srbskega GEN-I na račune črnogorskega podjetja veleposlanika na Hrvaškem, kosovskega, Martina Berishaja. Vsi ti mediji so citirali enega novinarja, Luka Perša iz Slovenije. Pa vendarle: gospod Golob je včeraj dejal, da je za to pisanje pravzaprav kriva stranka SDS. Nekako je okrivil vas in vašo navezo”.

Janez Janša: “Mi smo itak za vse krivi. Bilo bi čudno, če ne bi še za to. Dejstvo pa je, da so za to pisanje verjetno kriva neka nakazila, o katerih so bili objavljeni dokumenti. Po mojem mnenju gre zgolj za vrh ledene gore in zelo obžalujem, da že od maja zaman čakamo na tiste tri podpise poslancev Nove Slovenije, ki so bili obljubljeni, da se ustanovi preiskovalna komisija tudi v slovenskem državnem zboru, da se te sume razišče. Pa naj se ugotovi, zakaj je pravzaprav šlo. Ker očitno policija ne po vseh teh posegih, kot smo videli, tukaj ne bo nič naredila. Zelo dvomim, da tudi tožilstvo ali pa sodniki, po tem, ko so veselo ploskali za teh 600 evrov. Jaz ne bi rad, da druge države po Balkanu prej ustanovijo preiskovalno komisijo o zadevah, ki izvorno izhaja iz Slovenije kot pa mi”.

Janša je v Odmevih komentiral tudi odnose z opozicijsko NSi. Na vprašanje “ali so se razmere v opoziciji po tisti napovedi predsednika Nove Slovenije Mateja Tonina, da v vlado z vami več ne gredo, dokler ste vi predsednik, umirile? Ste se s Toninom že kaj slišali, je Janša odgovoril:
“Opozicija se lahko usklajuje, kar je v redu. Ampak tudi če se ne usklajuje, pač nima odgovornosti vodenja. To je pač drugače, kot če si v vladi. Take besede, ko ste jih citirali s strani gospoda Tonina, je njegova predhodnica na čelu te iste stranke tudi že izgovarjala, pa so jo potem isti ljudje, ki so ji polagali te besede v usta, zamenjali. Problem te stranke je, da pač obstajajo neke strukture, ki menjajo predsednike. Naš ključni problem je to, da Nova Slovenija, ki ima osem poslancev v državnem zboru, Slovenska demokratska stranka pa 27, zase zahteva in je to z glasovi koalicije tudi dobila, vodenje najpomembnejše nadzorne komisije. To je Komisija za nadzor javnih financ, ki vladi pravzaprav ne gleda pod prste. Sedem mesecev je minilo in se nič ne dogaja. Predstavljajte si, da ima Nova Slovenija sedemindvajset poslancev, Slovenska demokratska stranka osem poslancev. Kdo mislite, da bi vodil to komisijo?”

COMMENTS

Wordpress (0)