Nemogoče je mogoče – Vrag je odnesel šalo, saj so se v mestnem svetu “poenotili” Primčevi in svetniki Levice, Janša pa poziva, da je “potrebno stopiti skupaj” – TOPNEWS.si

Nemogoče je mogoče – Vrag je odnesel šalo, saj so se v mestnem svetu “poenotili” Primčevi in svetniki Levice, Janša pa poziva, da je “potrebno stopiti skupaj”

Nemogoče je mogoče – Vrag je odnesel šalo, saj so se v mestnem svetu “poenotili” Primčevi in svetniki Levice, Janša pa poziva, da  je “potrebno stopiti skupaj”

Politično dogajanje povezano z zdravstvom je bilo včeraj tako  intenzivno, da so mediji spregledali pomembne detajle, ki so se zgodili. Tako so še pred velikim  protestom na Trgu republike zgodilo nekaj, kar je sicer nepredstavljivo za politično folkloro v državi. Pred kamere so stopili skupaj  opozicijski svetniki Levice in lista stranke Glas za otroke Aleša Primca in zahtevali sklic  izredne sejo mestnega sveta na temo zdravstva.

 

Neverjetno sosledje dogodkov se je sicer začelo že v torek v vladni palači, ko se je zdravstveni minister  Bešič Loredan opravičil županu Zoranu Jankoviču, kar je še vedno vir “navdiha in kreativnosti,” predvsem pa različnih komentarjev.

“Stanje v zdravstvu je preveč resno, da bi ga razni Kebri in Jenulli še naprej imeli za svoj peskovnik. Potrebno je stopiti skupaj ter z združenimi močmi stroke, politike in stanovskih združenj doreči kratkoročne ter dolgoročne rešitve,” pa je bil na tviterju konstruktiven Janez Janša.

“Krize v zdravstvu ni mogoče rešiti z umetnim ustvarjanjem konflikta med zdravniki in pacienti. Pacient, zdravnik in medicinska sestra so neločljiva celota zdravstva”. Med dogajanjem na Kongresnem trgu pa je prišla novica, da stavke zdravnikov in zobozdravnikov, ki jo je za danes napovedal Fides ne bo.

 

Za nameček pa je mnoge zmedel prihod predsednika vlade Roberta Goloba na Trg republike, čeprav je premier prisotnost na protestu pacientov napovedal, vendar je že ko je potekal protest med protestniki in novinarji krožila informacija, da ga ne bo.

 

“Ugoditev zahtevam na področju zdravstva, sodništva in tožilstva ter vzgoje. Je sploh še smiselno govoriti o enotnem plačnem sistemu? Današnja “stavka” pa bolj spominjala na programski shod Levice, kot pa kaj drugega,” so šokirano ugotavljali politični analitiki in mediji.

https://twitter.com/hrastelj/status/1613012586785828864

 

 

 

 

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)