V eksplozijah na dveh vojaških letališčih v Rusiji poškodovana tudi strateška bombnika dolgega dosega T-95 v najbolj drznem napadu Ukrajine na Rusijo – TOPNEWS.si

V eksplozijah na dveh vojaških letališčih v Rusiji poškodovana tudi strateška bombnika dolgega dosega T-95 v najbolj drznem napadu Ukrajine na Rusijo

V eksplozijah na dveh vojaških letališčih v Rusiji poškodovana tudi strateška bombnika dolgega dosega T-95 v najbolj drznem napadu Ukrajine na Rusijo

V eksplozijah na dveh vojaških letališčih v Rusiji je bilo ubitih in ranjenih več ljudi, danes poročajo ruski mediji. Na letališču v regiji Rjazan je eksplodiral tovornjak s cisterno z gorivom, pri čemer so umrli trije ljudje, medtem ko je eksplozija na letališču v regiji Saratov ranila najmanj dva človeka. Moskva je za napada okrivila Ukrajino. Kijev naj bi uporabil brezpilotna letala za napad na dve bazi v osrčju Rusije, je potrdil ukrajinski uradnik, v najbolj drznem napadu Ukrajine na Rusijo.

“Neidentificiran dron je napadel letališče v regiji Saratov,” je danes poročal spletni portal Baza. Dve osebi so morali zaradi poškodb prepeljati v bolnišnico.

Na vzletni stezi v regiji Rjazan južno od Moskve pa je eksplodiral tovornjak za prevoz goriva, pri čemer so umrli trije ljudje, pet jih je bilo ranjenih, je poročala nemška tiskovna agencija dpa, medtem ko je britanski BBC, sklicujoč se na ruske državne medije, poročal o šestih ranjenih.

Kasneje je rusko obrambno ministrstvo sporočilo, da je “režim v Kijevu poskušal z brezpilotnimi letali sovjetske izdelave” napasti letališči v regiji Rjazan in Saratov ter dodalo, da so bili pri tem ubiti trije vojaki, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Na letališču v Rjazanu naj bi bilo poškodovano letalo, na letališču Engels-2 pri Saratovu pa dve, poroča dpa, ki ob tem dodaja, da naj bi šlo za strateška bombnika dolgega dosega T-95. Te bombnike Rusija uporablja za raketne napade na Ukrajino, kjer je bila v preteklih tednih v raketiranju uničena kritična infrastruktura, zaradi česar so brez vode in elektrike ostali mnogi Ukrajinci.

Po navedbah ruskega obrambnega ministrstva so bili sovražni droni prestreženi, vendar pa so njihovi ostanki padli in eksplodirali na letališčih. Pri tem naj bi bili skupno ranjeni štirje vojaki, ki so jih prepeljali v bolnišnico, navaja AFP. Prizorišči napadov sta od ukrajinske meje oddaljeni več sto kilometrov.

Kijev je v preteklih mesecih priznal napade na več ruskih vojaških oporišč na polotoku Krim, ki si ga je Rusija nezakonito priključila leta 2014.

Poročila o zadnjih eksplozijah na dveh različnih vojaških lokacijah v Rusiji po navedbah BBC še podžigajo ugibanja, da za njimi morda stoji Ukrajina.

COMMENTS

Wordpress (0)