(V ŽIVO) “Alo!Stari.” – V Mariboru zmaga Saše Arsenoviča proti Francu Kanglerju – V Celju kaže na veliko presenečenje – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) “Alo!Stari.” – V Mariboru zmaga Saše Arsenoviča proti Francu Kanglerju – V Celju kaže na veliko presenečenje

(V ŽIVO) “Alo!Stari.” – V Mariboru zmaga Saše Arsenoviča proti Francu Kanglerju – V Celju kaže na veliko presenečenje

Po 41 odstotkih preštetih glasovnic v Mariboru za Arsenoviča skoraj 59 odstotkov, za Kanglerja 41 odstotkov glasov. Župan Maribora Arsenovič je  priznal, da je pred prvimi deli izidi lokalnih volitev nervozen: “Močno upam, da so se volivke in volivci odločili na podlagi opravljenega štiriletnega mandata”. Arsenovič po prvih neuradnih rezultatih, ki mu pripisujejo 59 % plačila čestitke največjih sodelavcev.

 

Župan Maribora Arsenovič je  priznal, da je pred prvimi deli izidi lokalnih volitev nervozen: “Močno upam, da so se volivke in volivci odločili na podlagi opravljenega štiriletnega mandata”

 

 

Vodja štaba Franca Kanglerja Milan Mikl po 41% odstotnih preštetih glasov, ki kaže še protikandidatu Saši Arsenoviču pravi: “Počakajmo na popolne rezultate. Doslej smo bili mi konstruktivna opozicija. Verjamem, da bomo sodelovali naprej, ne glede na izid.” KanglerFranc
na rezultate čakajo ob tonih skate punk zasedbe Alo!Stari.

V Mestni občini Maribor je po nekaj več kot polovici preštetih glasovnic dosedanji župan Saša Arsenovič prejel 59,04 odstotka glasov, njegov protikandidat in nekdanji župan Franc Kangler pa 40,96 odstotka glasov. Razlika med jima je nekaj manj kot 2400 glasov, kažejo delni neuradni izidi državne volilne komisije.

 

V Celju presenečenje. Po skoraj 60 odstotkov preštetih glasovnic v Celju še vedno prednost Matije Kovača Matija Kovač je v prvem krogu lokalnih volitev v Celju prejel 33  odstotkov glasov. Po dveh mandatih za mestni svet ni več kandidiral, če ne bo izvoljen za župana, zapušča lokalno politiko.

Po 79,39 odstotka preštetih glasovnic je v Celju Matija Kovač dobil 58,43 odstotka glasov, aktualni župan Bojan Šrot, ki je na položaju že 24 let, pa 42,57 odstotka glasov. Volilna udeležba je bila 35,34-odstotna. V Kranju po četrtini preštetih glasov kaže na zmago aktualnega župana Rakovca.

 

COMMENTS

Wordpress (0)