“Anže Logar je v prihodnosti lahko vse, ne samo predsednik stranke, ampak tudi vlade in države” – Janez Janša “o nasledstvu”, prihodnosti Anžeta Logarja in o Robertu Golobu – TOPNEWS.si

“Anže Logar je v prihodnosti lahko vse, ne samo predsednik stranke, ampak tudi vlade in države” – Janez Janša “o nasledstvu”, prihodnosti Anžeta Logarja in o Robertu Golobu

“Anže Logar je v prihodnosti lahko vse, ne samo predsednik stranke, ampak tudi vlade in države” – Janez Janša “o nasledstvu”, prihodnosti Anžeta Logarja in o Robertu Golobu

 

“Vodstva SDS ne določajo strici iz ozadja oziroma vzporedni mehanizem prek medijskih pritiskov, niti si predsedniki strank ne izbiramo sami naslednikov, kot se je to npr. leta 2002 zgodilo v LDS,” je v intervjuju za Demokracijo, ki je objavljen na spletni strani stranke SDS.

Janša je potrdil, da je Logarju predlagala “taktično kampanjo”: “Anže je najprej nameraval kandidirati v kombinaciji s formalno podporo stranke in s podpisi volivk in volivcev. Svetoval sem mu, naj kandidira samo s podpisi, tako kot njegova verjetna protikandidatka v 2. krogu, sicer bo ta formalna razlika ne samo glavna, ampak praktično edina tema vseh soočenj. Takšen pristop je nato podprl tudi IO SDS”.

Janša je med vrsticami napovedal tudi kakšen bi lahko bil v prihodnosti scenarij lansiranja Anžeta Logarja.

“Poleg tega sta Anže Logar in njegova predsedniška kandidatura ta čas najbolj nazoren, vsem viden dokaz, da je propagandni slogan tranzicijske levice, češ da je SDS samo Janez Janša, ne samo iz trte izvit, ampak prav smešen. Anže je politično zrasel in dozorel v stranki, ki je prepoznavala njegove talente, zato je bil predsednik podmladka SDM, šef UKOM v času našega prvega predsedovanja Svetu EU, poslanec in minister za zunanje zadeve v času našega drugega vodenja Sveta EU….

Je predsednik Sveta SDS, predsednik našega največjega lokalnega odbora v Ljubljani in poslanec. Vse to je bil oziroma je – ne kljub temu, ker je sposoben misliti s svojo glavo, ampak prav zato. Ob načelnem ravnanju z nabranim političnim kapitalom na predsedniških volitvah je glede na svojo starost in sposobnosti v prihodnosti lahko vse. Ne samo predsednik stranke, ampak tudi vlade in države”.

“In še za konec. Kako naprej?, so Janšo vprašali v Demokraciji.

Janša: Leta 2002, ko je Barbara Brezigar proti Janezu Drnovšku dosegla podoben rezultat kot letos Anže Logar, smo bili v deloma enaki oziroma še slabši situaciji. LDS je takrat dobila tudi lokalne volitve. Razočaranje je bilo kljub dobremu rezultatu Brezigarjeve veliko. Tranzicijska levica je imela popolnoma vse v rokah, dve leti prej je LDS na parlamentarnih volitvah dosegla še višji odstotek kot letos Golobovi, SDS pa je imela v DZ samo 14 poslancev. Takrat je bil skrajno pesimističen celo dr. Jože Pučnik, ki se je znova umaknil v Nemčijo in kmalu zatem prezgodaj umrl. Vendar se je v 2 letih vse obrnilo in mogočna LDS je zgrmela v politični prepad. V veliki meri prav zato, ker so popolnoma vse obvladovali, njihova aroganca pa je brizgala do neba.

In ko danes poslušamo nastope Roberta Goloba, vidimo in slišimo Toneta Ropa.

Podobna zaletavost, vzvišenost, prevzetnost in zanašanje na »naše« medije, na denar, na pristope, na različne hermane in partnerje, ki bodo vse pokrili in prikrili. V ozadju pa ni napor in delo za skupno dobro, ampak koritarstvo. Koritarstvo, ki je doslej od znotraj najedlo še vsako levičarsko koalicijo. Mediji lahko prikrijejo in prekrijejo veliko, ne morejo pa spremeniti dejstev o inflaciji, gospodarski rasti, navalu s podrto ograjo privabljenih nezakonitih migrantov, višini plač in pokojnin. Do vlade popolnoma servilni mediji so namreč za vsako vlado še bolj škodljivi kot skrajno kritični.

Ko v Sloveniji dejstva nekega dne neusmiljeno silijo na plano iz navidezne medijske resničnosti in jih začne uspavano ljudstvo primerjati, začnejo v vzporednem mehanizmu iskati naslednji nov obraz in se pripravljati na predčasne volitve. Tudi mi bomo pripravljeni.

COMMENTS

Wordpress (0)